Backstreet Boys Türkiye  

Go Back   Backstreet Boys Türkiye > Keep The Backstreet Pride Alive! > Diğer Gruplar ve Sanatçılar > Britney Spears

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-Aralık-2008, 20:31   #1 (permalink)
Fan Club Moderatörü

Standart Britney Hayatını Anlattı Iste Belgeselı

Britney Spears hakkında sevilecek çok fazla şey var. Bir şey yüzünden çok sevimli, sakız çiğniyorken bile, her zaman, her zamankinden daha güzel. Julia Roberts'ı büyük bir star yapan gülüşler gibi, kocaman bir gülümsemesi ve sevinçli kahkahaları var. Bir pop star için çok iyi şarkı söylüyor ve poposunu hiç kimseyi ilgilendirmiyormuş gibi sallıyor.

Fakat iş dünyasındaki 10. yılından sonra bile, rahatsız edici bir şekilde genç görünüyor. Tüm bunlar, üzgün ama akıllı Brit'in MTV kameralarına yansıdığı Britney : For The Record'da toplanıyor. "Üzgünüm." diyor çevresindeki insanların onu dinlemeleri gerektiği gibi dinlemediklerini fark ettiği bir noktada, gözleri yaşla doluyor. Daha akıllı? Akıllı bir kadın berbat kafa kazıtma kazası hakkında bir soruyu "İnsanlar hep kafalarını kazırlar mı?" diyerek yanıtlar mı? Muhtemelen hayır.

Kendi için önemli olan bir girişle Spears, bir kamerayı onu 60 gün limitsiz sorular sorup onu takip edebilmesi için davet etti. Görünüşe göre soruların bir çoğu bizlerin sormadıklarındandı. O ayık mı? Kim bilir? Kafasını kazıtırken aklından ne geçiyordu ya da rehabilitasyona girerken ya da Matt Lauer ile o çılgın röportaj sırasında? Cevap yok. Britney'ye göre, o ve Kevin ayrıldıktan sonra işler biraz çılgınlaşmaya başladı. Harab olmuş ve yalnız hissediyordu ve "kötü insanların" hayatına girmesine izin vermeye başladı. Şimdi geçmişe bakıyor ve "Ne düşünüyordum?" diyerek merak ediyor, gittiği nokta bu. Spears'ın gelmiş olduğu "fark etme noktası", görünüşe göre, şimdi daha önce olduğunu düşündüğünden çok daha güçlü olduğu ve paparazzilerin bencil olduğu.

Film, onun "kendi sözcüklerini" kullanmasıyla pop starın garip, dar görüşlü hayatına değiniyor. Saatler makyaj, giyinme odası, toplantılar, aslında gerçekte bir "yer" olmayan garip yerler, otel odaları, ses sahneleri gibi yerlerde geçiyor. SUV içinde geçen ve içinde arabanın içinden tamamen güvenle çıkamadığı acı verici araba kazasının görüntülerini barındıran sahneler var. Fakat o ara, 6 kişinin rahatlıkla olabileceği yerde, o kesinlikle olduğu kişiyi sınırlandırıyor ya da en azından olduğuna inandığı kişiyi.

"Keşke ünlü olmasaydım." diyor hüzünlü olduğu bir noktada, "Böylece insanlardan biri gibi hissedebilirdim."

"Birinin bir süper star oluşuna şahit olduğum." diyor uzun süredir koreograflığunu yapan Andre Fuentes, "Ve birinin süper star olduğu için incindiğine."

Bu, Britney : For The Record'un ana motifi, ünün onu bir mahkum ettiği. Ünün arka kısmı hakkında çok fazla şikayet edenleri açıkça suçlamasına rağmen, yıllardır yaptığı açıklamalarda yolunu kaybettiği her an kameraların onu birer kurt gibi takip ettiğini de belirtiyor. Fakat onların yaratılışlarının bir kısmını aldı. Geçmiş Capital K hareketleri, kendini kurtarmaya çalıştığı başlık karmaşasının düzelmesini sağladı. Bu, filmdeki konuşmaların bir parçası değil.

Onun yerine, Madonna'dan "Her şeyin bir şey nedeniyle olduğunu" ve "Evrende bir sıra olduğunu" öğreniyoruz. Bazen teknik ekipmanları başarısız olduğunda ve Dodger Stadyumundaki konserini iptal ettiğinde bunun görünmemesine rağmen. Fakat bu şov dünyası.

Bu şekilde, Britney: For The Record, bir anlayışın filmi : Hangi evrende Madonna ruhsal ve duygusal olarak büyürken galaya gidiyor? Britney Spears dünyasında. Tuzağa düşen Spears kendinin, paparazzinin hayal edebileceğinden daha fazlasını yapabileceğini düşündü. Bir noktada, kameralar "cool" bir kız olduğu, artık onu sıkıcı biri olduğu, bir parti kızı olamayacağı konusundaki güvenini aldığı için yas tuttu. "Hiç heyecan yok, hiç tutku yok, hiç bir şey yok. Her gün Groundhog Günü gibi, bilirsin. Yani gerçekten çok sıkıldım." diyor. Başka çok duygusal bir anda ise, çevresindekilerle asla her zaman istediğini yapamadığı için değil, hiç bir zaman istediğini yapamadığı için tartışırken göz yaşlarına boğuluyor.

İşte burada Britney Spears, harika bir geri dönüş yolunda, genç ve güzel, yetenekli ve zengin. Ve şimdi "her gün pozitif ol" düşüncesini uygulamaya çalışıyor çünkü "hayat çok acımasız olabilir.".

Belgesel hakkında izleyicilerin ne düşüneceği sorulduğunda, Spears duraksıyor, inanılmaz çekici bir şekilde "Ben sadece onlar gibiyim. Bebeklerimi çok seviyorum ve çok sıkı çalışıyorum." diyor.

Bu çok sevimli bir cevap, Britney en iyi halinde. Ona ve küçük oğullarına hayattaki tüm iyi şeyleri dilememek çok zor. Albümünün ön eleştirilerinin iyi olması, turunun umut verici olması konularında mutlu olmamak çok zor. Fakat onun belki de yanlış çalışma çizgisinde olup olmadığını merak etmelisiniz. Bir süper star olmak yetenek ve kendini adama gerektiriyor, Spears ikisine de sahip. Fakat bu ayrıca, fazla güç de gerektiriyor. Kaç tane müzik video ödülü aldığın ya da hayranlarının ne kadar yüksek sesle çığlık attığı önemli değil; hayat, onu üzgün ve sıkılarak geçirmek için çok kısa.

Credits : latimesblogs

Bunlarda vıdeolar

http://www.youtube.com/watch?v=h0Yo1ruO2YY

http://www.youtube.com/watch?v=nfkk0u8AW-Y

http://www.youtube.com/watch?v=6ixtyTU0YIg

http://www.youtube.com/watch?v=jEdpLThngiM
Alt 01-Aralık-2008, 20:56   #2 (permalink)
Fan Club Moderatörü

- Justin Timberlake ve Kevin Federline hakkında sözleri :

Britney : Justin'in bu hale gelmemde katkısı büyük oldu. Hayatımdan gittiği zaman, kendi kendime "Şimdi kendimle ne yapacağım?" diye soruyordum. Mahvolmuştum ama Kevin'dan ayrıldıktan sonra yaşadıklarımla kıyaslarsam, o ayrılığın altından daha iyi kalkabilmiştim. Kevin kendisi için bir albüm yapmaya başladı ve bununla birlikte yaşantısını kendisi için kurmaya başladı ve artık onu görememeye başlamıştım. İlişkimiz bittiğinde çok yalnız hissettim. Bunun gerçek olduğunu düşünmek istemedim, asla durumla yüzleşmedim. Sadece kaçtım.

- 2007'deki kontrolü kaybedişinden sonraki iyileşmesi hakkında :

Britney : Güvenim bitmişti. Bazen çok yalnız hissediyordum. Tamamen yolumu kaybediyordum. Yoğunlaşamıyordum. Kendimi kaybettim. Kötü insanların hayatıma girmesine izin verdim. Çünkü yalnızdım. Bunun sonuçlarını da ödedim. Büyük zaman... Bunları yaparken neler düşünüyordum ki ?

Ünü Hakkında :

Britney : Başlangıçta, muhteşemdi. Ünlü olduğumun 1-2 yılında... Çünkü "Ben bir ünlüyüm!" derdim. 6 yıldır çalışıyor olduğum zaman, beni etkilememeye başladı. Son vermek istiyordum! Yeni bir hayat yaratmak istemiştim.

Hayatının Şuanki Durumu Hakkında :

Britney : Hayatımın garip olduğunu biliyor muyum ? Şimdiye kadar öğrendiğim tüm şey bu! Bunu gariplik olarak görmüyorum. Bu yere sıkışıp kalıyorum ve onunla hergün baş ediyorum. Hiçbirşey hissetmemekten daha iyi ve diğer şekilde hissetmek için umudum var. Kötü. Üzgünüm. (Gözyaşlarına boğuluyor ve hayatının çok kontrolde olduğunu söylüyor.) Hayatım çok sıkıcı. Normal kavramı herkese göre değişir. Benim durumumdaki biri için, normalliği mümkün olduğu kadar azaltmaya çalışıyorum. Hayatım daha kötü de olabilirdi. Benim yaptığımdan çok daha kötü şeyler yapan insanlar var. Önceden muhteşem bir kız gibi davranırdım ama şimdi paparazziler bunu benden almışlar gibi hissediyorum. Hayatımı yaşadığım şekli benden almışlar gibi hissediyorum... Önceden muhteşem bir kızdım ama artık değilim.

Source: EW.com
Alt 02-Aralık-2008, 18:10   #3 (permalink)
Fan Club Moderatörü

Kontrolü kaybeden sanatçı anlatıyor : "Geçen yıl yaşandığım dönemleri ballandıra ballandıra anlatıp, o zamanlar iyi olduğumu söylemeyeceğim."

Son yıllarda Britney'in hayatı tuhaf bir hal almıştı. Pazar günü yayınlanan For The Record'ta sanatçı, ışıklar altında geçen hayatını şu sözlerle anlatıyor : "İyi geçirdiğim günlerim ve kötü geçirdiğim günlerim var. Bazen bunlar bana çok fazla geliyor."

Özel olarak çekilen bu belgeselde Spears, anne olması, halk önündeki eriyişi, Justin ve Kevin ayrılıkları hakkında konuştu.

Kontrolü kaybettiği dönemleri anlatırken Spears, yanlış insanları hayatına soktuğunu şöyle açıklıyor :
"Hayatımın gerçekten kötü bir dönemiydi. Geçen yıl yaşandığım dönemleri ballandıra ballandıra anlatıp, o zamanlar iyi olduğumu söylemeyeceğim. Belki de travma geçiriyordum. Sadece eve gitmek istemediğimi hatırlıyorum. Çünkü o evde, bebeklerimle anılarım vardı. O ev, benim çocuklarımla yaşadığım evdi ve ne zaman eve gitsem, "Burada daha fazla duramam." diyordum çünkü onlar artık orada değildi. Arabama biniyordum, sadece sürüyordum ve biryere gitme çabasındaydım."

Zor zamanlarına rağmen, şarkıcı o günleri çok kötü hatırlamamaya çalışıyor. "Normal kavramı herkese göre değişir. Daha kötü şeyler de yaşayabilirdim. Dışarıda benim yaptığımdan çok daha kötü şeyler yapan insanlar var."

Ayrıca Britney, hayatının çok hareketli olduğunu kabul ediyor ama cümlesinin sonunda, "Mutlu bir insan olmayı tercih ediyorum. Kötü bir günümdeysem, sadece kendime kızıyorum." diyor.

Bu belgeselde, Madonna'da Britney için kamera karşısına geçiyor ve "Bir artist olarak ona bayılıyorum." dedikten sonra genç starda, kendisini gördüğünü söylüyor.

Ama Spears sadece bir popstar değil, ayrıca iki çocuk annesi ve bu konuda şöyle konuşuyor : "Bebeklerime bakıyorum ve "Tanrı'ya inanmak zorundasın." diye düşünüyorum. Eğer Tanrı olmasaydı, bu iki çocuk nasıl benimle olabilirdi ?"

Belgeselin sonunda, Britney, insanların onun da herkes gibi biri olduğunu anlamasını istiyor. "İşimi seviyorum. Bebeklerimi seviyorum, gerçekten sıkı çalışıyorum. Çok garip... Dünyanın en acımasız yüzünü gördüm ama ardından en güzel yüzünü de gördüm. Ama yaşamaya değer. Ben her iki yerde de bulundum."

Güzel tarafından bakarsak, Spears onu kıran insanları ve durumları kendisinden uzak tutmaya çalışıyor.

"Şimdi geçmişte yaşadıklarımın beni korkutmasını önlemeye çalışıyorum. Hayatımı karate yapan bir çocuk gibi yaşıyorum."

Source: MTV

Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil