![]() |
| | #1 (permalink) |
| Forum Polisi ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: Edirne <3 Yaş: 24
| ![]() Twilight ve True Blood dan önce vardı... Son dönemlerin yükselen vampir modası tozlu raflarda kalan kitabı ortaya çıkardı.. Vampir Günlükleri... L.j Smith 1991 ve 1992 yıllarında yazdığı dört kitapla başlamış. Bunlar sırasıyla The Awakening (1991), The Struggle (1991), The Fury (1991) ve Dark Reunion (1992). Orijinal seriye ek olarak serinin 2009 yılından itibaren yayınlanmaya başlayan bir de “geri dönüş üçleme”si mevcut. İlk kitap Nightfall Şubat ayında piyasaya sürülmüş. Üçlemenin diğer iki kitabı Shadow Souls ve Midnight’ın yayın tarihleri ise henüz belirsiz. Kitaplardan bahsedersek, Elena ailesini bir trafik kazasında kaybetmiş,onların yokluklarını populerlik ve bencillik ile gidermeye çalışan genç ve güzel bir genç kızdır. Ve hayatı,Stefan adındaki çocupu elde etmeyi kafasına koyunca değişir. Elena,Stefan'ı vampir yapan Katherine çok benzemektedir. Bu da aynı kadına aşık olan ağabeyi Damon'u da kasabaya çeker. Elena,kendisine delice aşık iki katil kardeş arasında kalır... Kitap hakkında bilgi verdikten sonra,Diziye geçersek. Kitap ile alakası olmayan dizinin hikayesi ise şu. Katherine benzil ve düşüncesiz,insanlarla oynayan ancak dünyalar güzeli bir vampirdir. 1800lü yılların sonunda yeni oyuncakları Salvatore kardeşler Stefan ve Damon'u vampire dönüştürür. Ancak varlıklarından haberdar olan kasaba halkı,Katherine nin de içinde olduğu 27 vampiri bir klisede sıkıştırıp,kliseyi ateşe verirler... 2009 yılında Stefan doğduğu toprağa geri döndüğünde, ailesini yeni kaybetmiş,insanları kırmaktan korkan,düşünceli ve iyi kalpli bir kıza aşık olur. Bu kız Katherine'e ikiz kardeşi gibi benzeyen Elena'dır. Stefan herşeye Elena ile yeniden başlamaya niyetliyken,kardeşi Damon buna izin vermez... Pekala,işte hikaye... Çok güzel bir dizi,belirtmeliyim alakası dahi olmasa da mükemmel kitaplar.. Okumalısınız derim kesinlikle... Ancak sinirimi bozan tek nokta var.. Kitaptaki sarışın Elena,dizide birden kumral, siyah saçlı Stefan ise birden Edward kırması birşey olmuş... Anlayacağınız Damon hariç oyuncu seçimi Twilight'tan çok etkilenmiş... Elena Gilbert-Nina Dobrev ![]() Stefan SALVATORE- Paul Wesley ![]() Damon SALVATORE-Ian Somerhalder ![]() ![]() [/IMG]![]()
__________________ ![]() ![]() ![]() Konu SiBeRia tarafından (23-Kasım-2009 Saat 18:11 ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Fan Club Üyesi ![]() Üyelik tarihi: 17-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: İzmir Yaş: 25
|
ismini çok duydum ama hiç izlemedim. True Blood'dan sonra bakarım diyordum. Daha yeni C. Harris'in kitaplarını aldım. Daha tabi Anita Blake serisi okunmayı bekliyor. Sanırım ona gelene kadar baya vakit geçer. Neyse gerçi bana kitapçıda güven olmaz. Bir daha ki sefere D&R'a gittiğimde uzun süre okumayacak olsamda tüm seriyle çıkabilirim Napıyım terapi gibi bişey.
__________________ ![]() |
| | |
![]() |
| Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |