![]() |
| | #1 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: istanbul-çomü Yaş: 23
|
Araştırmacılar kötü hatıraları silen hap üzerinde çalışıyor. Unutmak istediğiniz bir anınız ya da sizi çok üzen bir kalp kırıklığınız mı var? Harvard ve McGill Üniversitesi'nden araştırmacılar, kötü hatıraları silen bir unutkanlık hapı üzerine çalışıyor. Çalışmada travma geçiren insanların kötü hatıralarını terapi etmek için 'propranolol' adlı ilaç kullanıldı. 10 gün boyunca 19 kaza ya da tecavüz kurbanını inceleyen uzmanlar, kişilerden 10 yıl önce başlarından geçen travmatik olayı tanımlamalarını istedi. Deneklerin bir kısmına, hafıza kaybında da kullanılan propranolol, bazılarına da sahte ilaç (plasebo) verildi. Gerçek ilacı alan hastaların, bir hafta sonra, travmaları tekrar hatırlatıldığında daha az acı çektikleri görüldü. Benzer bir çalışmayı fareler üstünde uygulayan New York Üniversitesi'nden Joseph LeDoux da farelerin hafızasının geri kalanına dokunmadan, beyinden spesifik bir hafıza kısmının yok edilebildiğini görmüştü. Tedavi özellikle savaştan dönen ve travma sonrası stres tedavisi gören askerlerde kullanılacak. noolur bir an önce bulunsuunn
__________________ ...acımasızım. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: artık sadece Bursa Yaş: 29
| hap değil ama başka birçözümle ilgili bi film vardı jim carey nin. eternal sunshine of the spotless mind. konuyla biraz alakalı paylaşayım dedim. süper film
__________________ ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Backstreet Boys Türkiye ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007
|
bazen hayatımın truman show olduğundan şüpheleniyorum. ayda 1 kez eternal sunshine izleyen biri olarak geçen gece yine izledim. sabah kalktım haberlere bakayım dedim ve eternal sunshine of the spotless mind gerçek oluyor diye haber çıktı. birisi benle dalga geçiyor |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: istanbul-çomü Yaş: 23
| Alıntı:
hehe evet Jim Carrey ve Kate Winslet’in oynadığı ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ (Sil Baştan) filmi gerçek ooldu diyebiliriz yani
__________________ ...acımasızım. | |
| | |
![]() |
| Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |