Backstreet Boys Türkiye  

Go Back   Backstreet Boys Türkiye > Keep The Backstreet Pride Alive! > Dünya'da ve Türkiye'de Gündem > Gündemden Haberler

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-Haziran-2008, 22:20   #1 (permalink)
Backstreet's Back!

Amazon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool İlaçlama keneleri daha da artırıyor'

Son günlerde giderek artış gösteren kene vakaları halkı tamamı ile korku içerisinde bırakan kenelerle mücadele ilaçlamanın keneyi daha da artırdığı uyarısında bulunuldu.

Kocaeli merkez İzmit Belediyesi'nin Çevre Sağlık Komisyonu üyeleri son günlerde artan ve paniğe neden olan kenelerle mücadele konusunda neler yapılabileceğini tartışmak için bir araya geldi. Meclis üyesi Mustafa Dağ yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda Kocaeli Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, ilaçlamanın keneyi daha da artırdığı uyarısında bulundu.

Son günlerde birbiri ardına meydana gelen kene vakaları halkı tamamı ile korku içerisinde bıraktı. Kocaeli'nin Merkez İzmit Belediyesi Çevre Sağlık Komisyonu'nun kene vakalarına ilişkin yayınladığı raporda, kenelere karşı sürdürülen ilaçlama faaliyetlerinin kene ile mücadelede faydadan çok zarar getirdiği belirtiliyor.

Konu ilgili açıklama yapan komisyon üyelerinden Veteriner Hekim Metin Durmuşlar, "İlaçlama keneyi daha da artırıyor; çünkü ilacın da etkisi ile kenenin en büyük düşmanı karıncalar ölüyor. Kene ile mücadelede ilaçlama kesin çözüm değil. Kene ile ilgili kurumsal mücadele kadar kişisel mücadele de önemli. Kenelerin bulunduğu yeşil alanlarda daha kontrollü gezmek gibi tedbirler almak gerekir." dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda Veteriner Hekim olarak görev yapan Rauf Kadıoğlu ise Büyükşehir ve İzmit Belediyesi'nin kene ile mücadele konusunda halkı bilinçlendirme ve tedbir konusunda gerekli adımları attığını belirterek, "Kene bu ülkede her zaman vardı. Yeni ortaya çıkmış değil. Kuşkusuz dikkatli olmak gerekir, ama abartmamak da lazım" şeklinde konuştu

:20::20::20::20::20::20::20:

A reason to start over new, and the reason is you ...
Amazon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-Haziran-2008, 22:29   #2 (permalink)
Backstreet's Back!

tabi artırır doğal dengeyi bozuyor şimdi onun sırasını anlatamam ...fazla ilaçlıyorlar sonucu bu işte
Downpour isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-Haziran-2008, 22:30   #3 (permalink)
Backstreet's Back!

okulun ve yurdun her tarafı kene günde istisnasız 3 kişi yi kene ısırır bana da 2 kez buşalrtı hastanelik oldum korkulacak bişey yok panik yapmayın rahat olun çimanliktede gezmeyin benim gibi kenenin gazabına uğramış biriolarak sölüorum alıştım ben artık :muhahaha: ama yinede geç kalmaktan korkmuo deilim sonuçta anlaşılmıo ne zaman geldiği deriye yapıştığı :confused5::confused5::confused5:

#bushra& isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-Haziran-2008, 22:55   #4 (permalink)
Fan Club Özel Üyesi

valla ben de dışarı çıkmaktan korkuyorum artık.kene kabusu yaşıyoruz resmen.galiba hiç bitmeyecek bu kabus
spanish eyes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-Haziran-2008, 00:03   #5 (permalink)
Banned

Bu haber çok deli saçması.

Tezi şöyle çürütürüm:

Bir alanda kenelerle birlikte, keneyle beslenen böcekler varsa, ve o alana keneleri öldürmek için ilaçlama yapıldığında keneler ölüyor, kenelerle birlikte keneyle beslenen böcekler de ölüyor varsayalım.
Keneyle beslenen böceklerin yaşamasının o alanda bir faydası olmıyacaktır, zaten o alandaki keneler ilaçtan ölmüş olucaktır. Ve karıncalar keneyle besleniyor olmıyacaktır o alanda.

Şöyle de düşünülebilir; tüm yeryüzüne aynı anda ilaçlama yapılması mümkün olsa, ve bu ilaçlamayla kenelerle birlikte keneyle beslenen böceklerde ölse, bu olayın kenelerin artmasına yol açtığını idda edemezsin. (edersen böyle çürütürüm.)
DEPARTED isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-Haziran-2008, 11:23   #6 (permalink)
Backstreet's Back!

messy marvin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ya sağlık müdürlüğünde çalışan biri olarak kene vakası çok geliyor arkadaşlar ama çoğu yanlış anlama bazıları gerçek ama burdan aldığım bilgiye göre zehirlisi ist. mevcut değilmiş ne kadar doğrudur bilemiyorum kuzenime sormam lazım o kene vakasıyla ilgileniyor

artı bu bir biyolojik silahta olabilir deniyor yetkililer tarafından... yapcak bişey yok napalım kader

messy marvin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-Haziran-2008, 12:11   #7 (permalink)
Backstreet's Back!

raınıck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ya dışarda bir yere otursaam acaba kene varmı diye düşünüyorum yaa ne biçim bişey bu
Alt 18-Haziran-2008, 14:13   #8 (permalink)
Backstreet's Back!

ajsrlbsb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

arkadaşlar toprağın yapısına göre bölgedeki kenelerin zehir oranları değişiyor..verimli topraklarda zehirli keneler barınıyor yani yıkanmanın az olduğu topraklar;güneydoğu anadolu bölgesi..kene ısırması sonucu ölen insanların çoğu bu bölgede..diğer bölgelerdeki keneler zararsız yani en azından öldürmüyor..kene yeni ortaya çıkan bişey de değil sonuçta..köpeklerin çok olduğu yerlerde ve çimenliklerde çoğunlukla bulunuyor.."aman çimenlikte yürümeyin" uyarısına da karşıyım millet piknik yapamaz oldu..nedir bu anlamıyorum çok abartıldı..rahat hareket edemez olduk eğer kene yapışırsa kolonyalı bezi sıkıca üstüne basınca zaten kendi çıkıyor..eskiden keneyi çıkarmak çok kolay diye haberler yapılırken şimdi keneden ölen insanların sayısı söyleniyor aman nolcak,aman ne edicez gibi saçma bi panik oluştu sonucunda..rahat olun arkadaşlar mevsimlerin değişmesi sonucu kene sayısı arttı o kadar..bunda küresel ısınmanın büyük payı var tabii..alışmalıyız böyle yaşamalıyız ve eskisi gibi rahat davranmalıyız korkarak hiçbir yere varamayız..

çok konuştum yaa ama içimi döktüm ii oldu wallahi sinir oluodum bu haberlere
Alt 18-Haziran-2008, 14:23   #9 (permalink)
Backstreet's Back!

raınıck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

şöyle bişey besin zincirini az çok hepiniz bilirsiniz kuş grbi ortaya çıkalı we tavuklar telef edileli kene sayısı gün geçtikçe artıyorçünkü tavuklar keneyle beslenir ve işte dünya düzeni bozuluyor sonuç nereya varır bilmiyorumda bilmekte istemiyorum allah yardımcımız olsun
Alt 18-Haziran-2008, 14:49   #10 (permalink)
Backstreet's Back!

ajsrlbsb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tabii ki canım en iyi bildiğin şeyi yap :17: walla ben korkmuyorum eskidendi o korkum baktım olacak gibi değil alıştırdım kendimi..

Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil