Backstreet Boys Türkiye  

Go Back   Backstreet Boys Türkiye > Keep The Backstreet Pride Alive! > Dünya'da ve Türkiye'de Gündem > Gündemden Haberler

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-Şubat-2008, 10:38   #1 (permalink)
Backstreet's Back!

Standart İlk Türk Uydusu hazır

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bu yıl uzaya ilk Türk üniversitesi uydusunu göndermeye hazırlanıyor. Uydunun yanı sıra radyo kontrollü uçak üretimini de sürdüren fakültede son olarak Aselsan’ın desteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımına sunulacak bir uçuş desimülatörü yapıldı. Kendi alanında ilk olan bu desümülatör sayesinde askeri uçuşlar üç boyutlu olarak canlandırılacak.

BİR KİLOLUK UYDU

Uzay Mühedisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan başkanlığında İTÜ Uzay Bilimleri tarafından yapımı süren ilk Türk üniversite uydusu tamamlandı. Uydunun uçuşa hazır hale geldiğini belirten Prof. Aslan, mayıs ayında Kazakistan’dan fırlatılması düşünülen uydunun fırlatmayı yapacak firmanın sorun yaşaması nedeniyle ağustos ayına kaldığını söyledi. Yaklaşık bir kilogram ağırlığındaki, 10 santimetreküplük uydu, üzerinde bulunan güneş panellerinden kendi enerjisini sağlayacak. Altı ay boyunca dünyaya 635 kilometrelik mesafede kalacak olan uydu, bu süre boyunca dünyanın etrafında dönecek ve üzerine yerleştirilen kamera sayesinde İTÜ’de kurulan sisteme fotoğraflar göndercek. Uydunun içine haberleşme sistemlerinin yeni teknolojilerini denemeye ilişkin çeşitli aygıtların da yerleştirilebileceğine dikkat çeken Prof. Aslan, “Bu uydunun malzemesini 60 bin YTL’ye, uyduyu yapmak için alt yapıyı ise 1 buçuk milyon YTL’ye oluşturduk. Bize maddi destek sağlanırsa, özellikle GSM firmalarının yeni teknolojilerini denemeleri için uydular yapabiliriz” dedi

"SoLuğun baLını çeken öLümün gücü yetmemiş güzelliğini aLmaya..
BeLkide cehennemdeyim..
Umrumda değiL! "
angelnick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Şubat-2008, 22:33   #2 (permalink)
Backstreet's Back!

crawling - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hayırdır inşallah başımıza taş yağacak.. bakalım sonuçlandırabilecekler mi?
Alt 04-Şubat-2008, 22:37   #3 (permalink)
Backstreet's Back!

Bizim Türkler de harekete geçtiler artık...
Hadi bakalım hayırlısı olsun!
Downpour isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Şubat-2008, 23:03   #4 (permalink)
Backstreet's Back!

mAmi_bSb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aselsan muhendisleri süper şeylere imza atıyolar. tabi bide kim vurduya gitmeseler

mAmi_bSb isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Şubat-2008, 23:35   #5 (permalink)
Backstreet's Back!

backstreet_boys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

o aselsan olayı cidden manyaktı mami yaa yazık oldu adamlara. daha kolay kolay imse çözemez heralde öyle kodları.

bu arada ne diyim başarılar uğraşanlara...
Alt 06-Şubat-2008, 01:24   #6 (permalink)
Backstreet's Back!

mAmi_bSb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
brian_littrell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
o ne demek mami?
Türkiye , aylardır ASELSAN’da çalışan ODTÜ mezunu, üç gözde mühendisin 5 ay içinde peş peşe gelen sır dolu intiharlarını konuşuyor...Türkiye’nin silah ve telsiz sistemlerinde uzman kuruluşu ASELSAN’da görevli mühendislerin arka arkaya intihar etmesi, başta aileleri olmak üzere tüm Türkiye’yi şoke etti. Aradan aylar geçti ama intiharların üzerindeki esrar perdesi bir türlü aralanamadı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı tamamladı, dosyalar kapandı. Üç mühendisin de beklenmedik ölümü resmi kayıtlara intihar diye geçti. Ancak birkaç hafta önce ilginç bir gelişme yaşandı. Hüseyin Başbilen’in cebindeki intihar mektubunun o gün iş yerine gitmediği halde ofisindeki bilgisayarında yazıldığı ortaya çıktı.

Bu yeni gelişme üzerine Sincan 2.Ağır Ceza Mahkemesi, Hüseyin Başbilen’in işyerindeki bilgisayarının ve telefon kayıtlarının incelenmesi için dosyayı yeniden açtı. Peki ama genç mühendisler gerçekten intihar mı etmişti? Eğer bu şok edici ölümlerin nedeni intihar değilse üç mühendisin başına neler gelmişti? Savunma sanayisi açısından son derece önemli projeler üstünde çalışan mühendislerin aileleri neler söylüyor?

Hüseyin Başbilen: Makine Mühendisi... 7 Ağustos 2006'da Ankara'da otomobilinin içinde bileği ve boğazı kesilmiş olarak bulundu.

Halim Ünsem Ünal: Elektrik Mühendisi... 17 Ocak 2007'de Eymür Gölü kenarında ölü bulundu. Ünal kafasından aldığı tek kurşunla öldü.

Evrim Yançeken: Elektrik Mühendisi... 26 Ocak 2007'de, altıncı kattan atlayarak intihar etti.

mAmi_bSb isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-Şubat-2008, 02:09   #7 (permalink)
Backstreet's Back!

Alıntı:
brian_littrell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hmy: bu ne böyle ya polisiye roman gibi...
tırstım valla. aynı zamanda da çok çok üzüldüm. yazık olmuş...
ps:bence intihar değil:no:
bende çok üzülümştüm yaaa:no:babamdan öğrenmiştim...kesinlikle zaten intihar değil...zaten en son uçak kazasıda yine bilim adamları var die oldu....çok üzülüyorum yaa

"SoLuğun baLını çeken öLümün gücü yetmemiş güzelliğini aLmaya..
BeLkide cehennemdeyim..
Umrumda değiL! "
angelnick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-Şubat-2008, 02:30   #8 (permalink)
Forum Polisi

can11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çok utanç verici olaylar bunlar bilim adına çalışan insanların böyle hayatlarını kaybetmeleri çok acı maleseff

good friends are like angels you don't have to see them to know they are there

It's funny how life can take new meaning
You came and changed what I believe in
The world on the outside is trying to pull me in
But they can't touch me
Cause I GOT YOU
can11 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil