Backstreet Boys Türkiye  

Go Back   Backstreet Boys Türkiye > Keep The Backstreet Pride Alive! > Dünya'da ve Türkiye'de Gündem > Gündemden Haberler

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-Haziran-2008, 10:56   #1 (permalink)
Backstreet's Back!

ajsrlbsb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İşte LOST'un Felsefesi

''Lost'' dizisi gösterildiği her ülkede büyük ilgi uyandırdı.

Terry O'Quinn tarafından canlandırılan John Locke karakteri dizinin başlangıcından itibaren çarpıcı bir figür olarak yer aldı.

Bilim-kurgu ve metafiziğin içiçe geçtiği gizemli bir öykü anlatan LOST dizisi gösterildiği her ülkede büyük ilgi uyandırdı. Dizinin anlattığı öykü o kadar çarpıcı ve öylesine gizemlerle dolu ki, dünyanın pek çok yerindeki insanlar dizinin anlattığı olaylar hakkında durmaksızın yeni teoriler geliştiriyorlar.

Ancak dizinin yapımcı ve senaristleri de kendi sırlarını titizlikle korumaya devam ediyorlar. Dizinin iki sezon daha devam edeceği düşünülürse, iki yıl kadar bir süre boyunca bu dizide anlatılan öykünün bütününü ve içerdiği kodları merak etmeye devam edecekler.

Dizide yer alan üç karakter (ki bu karakterlerden biri çoktan öldü) aydınlanma çağının çok önemli üç İngiliz düşünürünün adını taşıyorlar.

NEDEN BU İSİMLER SEÇİLDİ?

Lost dizisinde ortaya atılan pek soru ve gizem var ki TV başındaki izleyiciler bunları çözmek için uğraşıp duruyor. Anlaşılan o ki dizinin final bölümüne kadar da bu gizemli sorular devam edecek.

Dizideki karakterlerinin isimlerini aldığı İngiliz filozofların kim olduklarını ve felsefe tarihindeki önemlerini açıkladığımızda, Lost dizisinin gizemini çözme yolunda önemli bir adım atmış olacağınıza inanıyoruz.

İşte isimlerini felsefe tarihinden alan üç LOST karakteri:

1. Edmund Burke: Bu karakteri (şimdilik) tek bir bölümde izledik. 3. sezonun 7. bölümü olan 'Not in Portland' adlı bölümde Juliet Burke'ün (Elizabeth Mitchell) hayatına geri dönüş yaptığımızda, Juliet'in eski kocası Edmund Burke ile tanışmıştık. Zeljko Ivanek'in canlandırdığı Dr. Edmund Burke, Juliet ile aynı laboratuarda çalışan ama başkalarının araştırma projelerini kendine mal etmeye çalışan hasis ve güvenilmez bir tipti. Kendisine çarpan otobüs yalnızca onun ölümüne yol açmakla kalmamış, Juliet'in için Ada'ya giden yolu da açmıştı.

Gerçek Edmund Burke ise (1729 -1797) İrlanda kökenli bir İngiliz devlet adamı ve yazar olup Amerikan kolonilerinin bağımsızlığına destek vermiş ancak Fransız devrimine kesinlikle karşı çıkmıştı. Anglo-Amerikan muhafazakarlık ideolojisinin kurucusu olarak kabul edilir.

2. David Hume: Henry Ian Cusick tarafından canlandırılan Desmond Hume karakteri ilk olarak bir 'inanç ve bilim adamı' olarak görünmüştü daha sonra ise "live together, die alone" (birlikte yaşar, yalnız ölürüz) sözüyle akıllarda ve gönüllerde kendine yer buldu. Desmond'ın daha önceki hayatındaki gelişmeleri izlerken birden gördük ki bu karakterin tam adı David Desmond Hume.

Gerçek David Hume (1711 - 1776) İskoçya kökenli filozof, iktisatçı ve tarihçi olup, Batı felsefesinin en önemli figürlerinden biri olarak kabul edilir. İnsan zihninin ve potansiyelinin kavranabilmesi için ilahi bilimlerin yeterli olmayacağını, ancak deney ve gözlemler yoluyla gerçek bilgiye ulaşılabileceğini ileri sürmüş olan Hume, Isaac Newton'ın bilimsel devrimci yaklaşımlarından çok etkilenmişti.

3. John Locke: Aktör Terry O'Quinn tarafından canlandırılan John Locke karakteri dizinin başlangıcından itibaren çarpıcı bir figür olarak yer aldı. Kötürüm olarak geldiği adada tekrar yürüme becerisine kavuşan Locke, adada sakin ve akil bir adam izlenimi verdi. Ancak geri dönüşlerden anladığımız kadarıyla adaya gelmeden önce son derece sinirli ve duygusal bir figür olarak görünüyordu. Dördüncü sezonun finalinde 'Ötekilerin' liderliğine kadar yükselen John Locke 'adada kalmak' konusunda çok ısrarlıydı.

Gerçek John Locke (1632 - 1704) çok önemli bir İngiliz filozofu olarak kendisinden sonra gelen çok sayıda düşünürün zihin haritalarını değiştirmiş ve İngiliz siyasi felsefesinin oluşumuna büyük katkılarda bulumuştur. Liberalizm ilkesinin temellerini atan Locke, bireyin özgür iradesini önplana çıkaran 'deneyci' bir düşünce tarzını savundu. Görüşleriyle hem Fransız devrimini hem Amerikan devrimini etkiledi. Bugün 'bireysel kimlik' veya 'kişilik' olarak nitelendirdiğimiz kavramlar üzerinden insanı inceleyebiliyorsak, bunu John Locke'a borçluyuz.

Mini Anket
En sevdiğiniz Lost karakteri hangisi?

John Locke (103)
11%

Kate (121)
13%

Sawyer (411)
44%

Jack (218)
23%

Sayid (68)
7%

teşekkürler:yonja haber
Alt 22-Haziran-2008, 11:17   #2 (permalink)
Backstreet's Back!

bitmemeliydi ya:küs::küs::küs::küs:

booneu da:wub::wub::wub: hemen 1. bölümde oynatıp çıkarttılar onu 4. sezon oynatmaları gerekirdi:angry::angry::angry::hıhh::hıhh:

john lockunda o kadar nie sevmişler anlamış deilim gizemli olmasından heralde
benim en sevdiğim boone du:wub::wub:
ama jack 1. dir die tahmin ediodum

#bushra& isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-Haziran-2008, 14:36   #3 (permalink)
Aktif Üye

bu dizi tam bir harika...her ülkede yayınlanıyor buda her ülkenin bu diziye ilgi göstermesi demek.ama bu lostun felsefesi çok karışık bişey .bu da diziyi gizemli ve sürükleyici kılıyo.
Alt 22-Haziran-2008, 14:40   #4 (permalink)
Backstreet's Back!

raınıck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

izlemeyen herhalde bir ben warım
Alt 22-Haziran-2008, 14:42   #5 (permalink)
Aktif Üye

Alıntı:
raınıck Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
oo kesinlikle izlemelisin bir bölümünü izlemen yeterli dewamı gelir mrk etme sanırım bugün akşam saat 9 gibi orginal bir tekrarı var yarın saat 21:15 te lostun yeni bölümü var TNT 'de ...
Alt 22-Haziran-2008, 14:49   #6 (permalink)
Backstreet's Back!

raınıck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
sadece_duygusal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
oo kesinlikle izlemelisin bir bölümünü izlemen yeterli dewamı gelir mrk etme sanırım bugün akşam saat 9 gibi orginal bir tekrarı var yarın saat 21:15 te lostun yeni bölümü var TNT 'de ...
sagol bakarım özgür
Alt 24-Haziran-2008, 19:20   #7 (permalink)
Backstreet's Back!

Alıntı:
raınıck Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende hiç izlemedim,o kadar da namı söylendi ama bi türlü fırsat olmadı bi ara siteden bi kaç linkini indiriyim dedim ama onlarda bozuk çıktı,kaderin bana bi oyunu bu herhalde 'lost' izlemeyim diye elinden ne gelirse yapıyo...
im_so_useless isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-Haziran-2008, 19:42   #8 (permalink)
Backstreet's Back!

Alıntı:
im_so_useless Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende hiç izlemedim,o kadar da namı söylendi ama bi türlü fırsat olmadı bi ara siteden bi kaç linkini indiriyim dedim ama onlarda bozuk çıktı,kaderin bana bi oyunu bu herhalde 'lost' izlemeyim diye elinden ne gelirse yapıyo...
mileet gider mersine sen gidersin tersine:6::6:

Alt 24-Haziran-2008, 19:47   #9 (permalink)
Backstreet's Back!

Alıntı:
#bushra& Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
mileet gider mersine sen gidersin tersine:6::6:
Bu söylediğin tam seni tasvirlemiş şimdi
Ben Lost izlemedim dedim,sen bana tersine gidiyosun diyosun ne ayak anlamadım
im_so_useless isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-Haziran-2008, 19:50   #10 (permalink)
Backstreet's Back!

Alıntı:
im_so_useless Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu söylediğin tam seni tasvirlemiş şimdi
Ben Lost izlemedim dedim,sen bana tersine gidiyosun diyosun ne ayak anlamadım
yani jacop herkes lostu izlio edio ama sen izlememişsin ayıp etmişsin demek istedim

Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil