![]() |
| | #1 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: istanbul-çomü Yaş: 23
| YÖK ÜNİVERSİTELERE GİRİŞ TABAN PUANLARINI DÜŞÜRDÜ! YÖK Genel Kurulu'nda Taban Puanlarının Düşürülmesine Karar Verildi. YÖK, Ön Lisans Programları İçin Gereken Taban Puanını 160'dan 145'e, Lisans Programlarını Tercih Edebilmek İçin Gereken 185 Taban Puanını İse 165'e Çekti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında saat 10.45'te toplanan YÖK Genel Kurulu, 6 saat 45 dakika sürdü. Genel Kurul sonrası yapılan açıklamaya göre YÖK, ÖSS taban puanlarında değişikliğe gitti. Buna göre, ön lisans programlarını tercih etmek için gereken 160 taban puanı 145'e, lisans programlarını tercih etmek için gerekli 185 taban puanını da 165'e çekti. Ne kadarı doğru bir karardır, nasıl bir mantıktır, siz düşünün. Şüphesiz öss'ye girenler çok sevinecek bu habere ama biraz da mantıklı bakmak lazım, alın önünüze geleni, doldurun üniversiteleri nitelikli ya da niteliksiz...
__________________ ...acımasızım. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Forum Polisi ![]() Üyelik tarihi: 24-Temmuz-2007 Yaş: 27
|
aşağıya çekilen bu puanlar baraj puanları, yani kimse bu puanlarla (açıköğretim hariç) herhangi bir yere giremeyecek..atıyorum ben 165 puan aldım diye herhangi bir 4 yıllık fakülteye giremem ki, bu sadece barajı geçen öğrenci sayısını yüksek tutmak için alınmış popülizm kokan siyasi bir karar, çıkar yakında kokusu merak etmeyin..
__________________ ![]() "together we stand, divided we fall" |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Forum Polisi ![]() Üyelik tarihi: 24-Temmuz-2007 Yaş: 27
|
toplamda sınava giren öğrenci sayısı daha düşük ve de bunların sadece belirli bir kısmı yeni mezun olduğu için başarılı öğrenci sayısı ve oranının düşmesi gayet normal..bu demek değildir ki bu sene girecek olan adaylar niteliksiz.. öff ya tamam itiraf ediyorum, ben de girdim bu sınava..kazara falan kazanır da, arkamdan 'ancak barajı düşürünce girebildi üniversiteye' derler diye savunma mekanizmam devreye giriyor işte.. :haha:
__________________ ![]() "together we stand, divided we fall" |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 01-Şubat-2008 Bulunduğu yer: SAMSUN VE BAFRA Yaş: 20
| seneye girecek olanlar yani biz yeni sistemiz onun için sınav sistemi aynı kalacak mı değişecek mi sorular zor mu kolay mı yada bu puan ların düşmesi bizi etkiler mi orası belli olmaz bence:innocent::innocent:
__________________ ![]() |
| | |
![]() |
| Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |