![]() |
| | #1 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: istanbul-çomü Yaş: 23
| Manevi kızı Afet İNAN tarfından Anıtkabir Müzesine bağışlanmış olan bu kravat iğnesi, "G.M.K. Kemal" ibaresi bulunan ince sarı madeni tele şekil verilerek yapılmıştır. ![]() Büyük düğmelerin üzerinde 29'ar, küçük düğmelerin üzerinde 25'er adet elmas taşı bulunan, platin alt taraflarında manşet düğmeleri bulunan, toplam toplam dokuz parçadan oluşan takımın alt tarafı altın, kenarları platin ve ortakarı incilidir. Birinin ortasında inci yoktur. Alt tarafında dikin halkası bulunan üç adet düğme, aynı model iki düğmenin birleşmesiyle yapılmış olan iki adet manşet düğmesi ve iki adet yakaya takılan düğmeden oluşmaktadır. Kutusunun kapak içinde "A.Forster-Wien" yazılıdır. ![]() Fiyonk biçiminde, platin üzeine pırlanta taşıdır. Broşun ortasında bir adet olmak üzere toplam 140 adet pırlanta taşı vardır. Atatürk tarafından Dr. Müftale SOYER'e 10 Mayıs 1936'da düğün hediyesi olarak verilmiş olup; Müftale SOYER tarfından Anıtkabir müzesine bağışlanmştır. ![]() Üniforması : Haki renkli yünlü kumaştan yapılmıştır. Şapkası : Kahverenkli siperlikli şapkanın çevresindeki bant ve önündeki arma sim işlemelidir. Ceketi : Apoletleri ve rütbeleri sim işli, dört cepli, sırma kuşam takımının tokasında çelenk içinde ayyıldızlı kabartması vardır. Pantolon : Yan taraflarında belden paçaya kadar inen, pantolonun her iki yanında 4 cm. genişliğinde kırmızı renkli şerit bulunmaktadır. ![]() Mareşal üniforması ile kullandığı siyah rugan renkli, arkası mahmuzlu, yanları lastikli olup içlerinde orijinal kalıbı bulunmaktadır. ![]() Altından yapılmış olan bu kutunun alt ve üst tarafına iki bant içinde siyah mineler baklava şeklinde motif olarak işlenmiştir. Gazi Mustafa Kemal isiminin kısaltılmışı "G.M.K."armasının bulunduğu kutudur. ![]() Madeni kısımları beyaz nikalajlı altlığı yeşil mermerden yapılmış, Ronson marka ve Çekoslavakya malıdır. ![]() G. M. K. Atatürk'ün Özel Aksesuarları - Resimli ve Açıklamalı....
__________________ ...acımasızım. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Forum Polisi ![]() Üyelik tarihi: 24-Temmuz-2007 Yaş: 27
|
evet ben bunları anıtkabirde görmüştüm insan canlı olarak görünce daha bi etkileniyo..hele o mareşal üniforması yok mu, mükemmel bi hatıra bence..
__________________ ![]() "together we stand, divided we fall" |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Çaylak Üye ![]() Üyelik tarihi: 13-Ağustos-2007 Bulunduğu yer: İstanbul Yaş: 29
|
Gülcancım müthiş,süper bir iş çıkarmışsın bunları bizlerle paylaşmakla.daha önce hiç görmemiştim.ben üniversitedeki hocan olsaydım sırf bunun için geçirirdim sen balım
__________________ |
| | |
![]() |
| Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |