Backstreet Boys Türkiye  

Go Back   Backstreet Boys Türkiye > Keep The Backstreet Pride Alive! > Müzik Dünyasından Haberler > Diğer Dinledikleriniz, Sevdikleriniz

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31-Mayıs-2008, 09:37   #1 (permalink)
Backstreet's Back!

Aydilge

Müzik denizine hiç vakit kaybetmeden balıklama dalıp, sekiz yaşında TRT Radyosu Çocuk Korusu sınavlarını kazanan Aydilge, ondört yaşında babasının yakasına yapışıp "Elektro gitar istiyorum!" diye tutturmasının sonucunda, ilk gitarını elde etti ve kendi bestelerini yapmaya başladı. Aydilge, "Küçük Şarkı Evreni" isimli ilk albümünü "Oyuncağı müzik olan bir kızın, sürprizlerle dolu oyuncak evi" olarak tanımlıyor.

Lisedeyken evinin garajını Amerikan gruplarına özenerek, prova stüdyosu haline getirmek için ailesine epey bir dil döken ve sonrasında da çeşitli bar ve etkinliklerde sahne alan Aydilge, Ankara'da kalmaktan ve cover yapmaktan tatmin olamayacağını anlayıp üniversiteyi (birincilikle) bitirir bitirmez İstanbul'a taşındı. Müzisyenliğinin yanı sıra yazar olarak da iddialı tavrını sürdüren Aydilge'nin; "Kalemimin Ucundaki Düşler (1998)" Toplumsal Dönüşüm Yayınları, "Bulimia Sokağı (2002)" Remzi Kitabevi, "Altın Aşk Vuruşu (2004)" Everest Yayınları tarafından yayımlanan üç kitabı bulunuyor.

Şarkılarını son derece enteresan ve kendine has bir vokal tekniğiyle okuyan Aydilge, kitaplara dalıp müziği boş vermedi tabii. Pişirmekte olduğu müzik pastasının yapımında, usta aşçılığıyla ona eşlik eden aranjörü Atakan Ilgazdağ ile ciddi bir albüm hazırlığına girişti. Sonrasında da EMI'nin kapısını çalıp, "Bu pastanın tadına bakmaya ne dersiniz?" dedi. Rock hamuruyla yoğrulmuş, doğu motifleriyle kremalanmış, öyle her yerde bulunmayan bu alternatif pastayı afiyetle yiyen EMI ekibinden sonra, Aydilge şimdi aynı soruyu sizlere soruyor. "Küçük Şarkı Evreni" isimli bu pastadan kocaman bir dilim tatmaya nedersiniz? Kilo yapmaz, dişleri çürütmez, mutluluk ve enerji verir. Not: Çok hızlı yerseniz hazmı zor olabilir. Yavaş yavaş, tadını çıkara çıkara yemeniz tavsiye edilir. Kayıtları Raks Marşandiz Stüdyoları'nda Hakan Kurşun'un prodüktörlüğünde gerçekleşen albümdeki tüm şarkı ve sözler Aydilge'ye ait. Rock motiflerinin doğu ezgileri ve elektronik alt yapılarla uyumlu bir şekilde dans ettiği şarkılarda, Aydilge'nin kendine has vokali dikkat çekiyor.

"Küçük Şarkı Evreni" Nisan 2006'da EMI Müzik Türkiye etiketiyle yayımlandı.

Bu kıza hastayım,eşsiz şarkıları var şimdi de trt 1 de yayınlanacak olan bir dizinin müziğini yapıyor...
Downpour isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-Mayıs-2008, 13:55   #2 (permalink)
Backstreet's Back!

backstreet_boys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ben aydilgeyi ve sesini hiç beğenmedim çok rahatsız edici bir sesi var ayrıca detone de.

ama tabi bir iki şarkısını dinledim. diğerleride öyleyse ileride sevme ihtimalim hiç olamaz. :w00t:
Alt 31-Mayıs-2008, 13:57   #3 (permalink)
Backstreet's Back!

yanıyor,bu gece ben ay,ay aynamdır tavsiyemm

yaww kimse beğenmiyorr puhaha neyse
ben çok seviyom ondan açtımm :haha:
şarkı sözleri de çok iyi...
dünyanın kalbi durmasın süper kesin dinleyin
Downpour isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-Mayıs-2008, 14:01   #4 (permalink)
Backstreet's Back!

sesini bende pek beğenmiyorum
yalnız değilsin idare eder.

Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil