![]() |
| | #1 (permalink) |
| Aktif Üye ![]() Üyelik tarihi: 03-Aralık-2007 Bulunduğu yer: İstanbul Yaş: 23
| 1973 senesinde İstanbul’da dünyaya gelen Türk pop müzisyeni Hande Yener, 1992 senesinde Hülya Avşar’ın aracılığıyla Türk müziğinin güçlü ismi Sezen Aksu ile tanıştı ve sanatçının vokalisti ve asistanı oldu. Sezen Aksu’nun 1993 senesinde yayımlanan “Deli Kızın Türküsü” albümünde vokaliyle yer alan Yener, ayrıca sanatçıya yaklaşık 40 konserde eşlik etti. Senenin sonunda Aksu’nun yanından ayrılan ve Erdem Şiyavuşgil’den şan dersleri almaya başlayan müzisyen, aynı dönemde Cem Özer’in televizyon programına konuk olarak ilk kez televiyonlarda gözüktü. Antalya’da yaklaşık 3 sene boyunca çeşitli barlarda sahne alan Hande Yener, daha sonra İstanbul’a dönerek burada performanslarda bulunmaya başladı. İlk albümü “Senden İbaret”i 2000 senesinde piyasaya süren Yener, albümde yer alan “Yalanın Batsın”, “Bunun Adı Ayrılık” ve “Yoksa Mani” parçalarına birer video klip çekti ve özellikle “Yalanın Batsın” parçası ile Türk müzikseverlerden büyük beğeni topladı. 2001 senesinde “Extra” adlı maxi-single’ı yayımlayan Hande Yener, bu single içerisinde ilk albümde yer alan parçalarının remix versiyonları ile “Sürünüyorum” adlı eski bir parçasını bulundurdu. 2002 senesinde ise “Sen Yoluna Ben Yoluma” adlı 2. stüdyo albümünü müzikseverlere ulaştıran Yener, albümle aynı ismi taşıyan parçasıyla yine Türk dinleyicilerinin beğenisiyle karşılandı. Albümden ayrıca “Şansın Bol Olsun”, “Evlilik Sandalı” ve “Küs” parçalarına da birer video klip çekilirken, albümün satışları yaklaşık 1 milyon civarında oldu. 2004 senesinde “Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor” adlı 3. albümünü piyasaya süren Hande Yener, albümün sounduyla müziğinde farklı arayışlar içerisinde olduğunu hissettirdi. Albümde yer alan “Kırmızı”, “Acele Etme”, “Armağan”, “Hoşgeldiniz” ve “Bu Yüzden” parçaları beğeni toplarken, albümün satışları yaklaşık 500,000’e ulaştı. 2006 senesine gelindiğinde “Apayrı” adlı 4. albümünü hayranlarına sunan Hande Yener, albümün sounduyla kendi tarzını yakalamaya çalıştı. Albümde Mete Özgencil ve Ertuğ Ergin ile çalışan Yener, albümden ilk video klibi “Kelepçe” adlı parçasına seçti. Albümden ayrıca “Aşkın Ateşi” ve “Kim Bilebilir Aşkı” parçalarına da birer video klip çeken sanatçı, aynı sene “Hande Maxi” adlı 2. maxi-single’ını piyasaya sürdü. Bu single da ilk video klibi "Biraz Özgürlük" parçasına çekti. "Kim Bilebilir Aşkı New Version" için ise "Acele Etme, Aşkın Ateşi ve Kim Bilebilir Aşkı" parçalarının kliplerinden karışık görüntülerle video klip hazırlandı. 2007 senesinde “Nasıl Delirdim?” adlı 5. stüdyo albümünü yayımlayan Hande Yener, albümden ilk video klibi “Kibir” adlı parçasına gerçekleştirdi. Albümde elektronik altyapılar kullanarak dans soundunu başarılı bir şekilde yakalayan Yener, albümün sözlerinde ise ilişkiler temasını işledi. 2. video klibi “Romeo” adlı parçasına gerçekleştiren başarılı sanatçı, parçanın video klibiyle sıkça MTV Türkiye ekranlarına yansıdı ve Türk müzikseverlerden büyük ilgi gördü. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| ![]() Senden İbaret 01-Yalanın Batsın 02-Bunun Adı Ayrılık 03-Güvenemiyorum 04-Yoksa Mani 05-Haykırdım Seni 06-Senden İbaret 07-Anlamadın ki 08-Bitmesin Bu Rüya 09-Güvenemiyorum (Remix) 10-Yalanın Batsın (Remix) ![]() Extra 01-Sürünüyorum 02-Yalanın Batsın 03-Senden İbaret 04-Güvenemiyorum 05-Bitmesin Bu Rüya 06-Yalanın Batsın (Club Mix) 07-Sürünüyorum (Club Mix) Sen Yoluna... Ben Yoluma... 01-Şansın Bol Olsun 02-Duyduk Duymadık Demeyin 03-Sen Yoluna... Ben Yoluma... 04-Yanmışız 05-Üzgünüm O Kadın Ben Değilim (Ü.O.K.B.) 06-Küs 07-Evlilik Sandalı 08-Elin Diline Sakız Ederim 09-Sözün Söz müdür 10-Hadi Geçmiş Olsun 11-Mendil 12-32 Kısım 13-Bakarım Keyfime 14-Bana Olanlar 15-Kazanamadık 16-Sen Yoluna... Ben Yoluma (Dans Version) 17-Duyduk Duymadık Demeyin (Alaturka) 18-Yanmışız (Ud Version) 19-Yanmışız (Greko Latin) Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor 01-Kırmızı 02-Bedenim Senin Oldu 03-Bir İz Gerek 04-Acele Etme 05-Bu Yüzden 06-24 Saat 07-Armağan 08-Hoşgeldiniz 09-Yanındaki Var Ya 10-Acı Veriyor 11-Acısı Çıkıyor 12-Savaş Sonrası 13-Bence Mutluyduk 14-Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor 15-Savaş Sonrası [Remix] 16-24 Saat [Remix] Apayrı 01-Yola Devam 02-Apayrı 03-Nasıl Zor Şimdi 04-Kelepçe [Club Version] 05-Kim Bilebilir Aşkı 06-Bugün Sevgililer Günü 07-Şefkat Gibi 08-Aşkın Ateşi 09-Kanat 10-Unut 11-Düş Bozumu 12-Sakin Olmalıyım 13-Sorma 14-Kelepçe [Clip Version] 15-İnsanlar Çok Hande Maxi 01-Biraz Özgürlük 02-Deri Eldiven 03-Heey Çocuk 04-Kelepçe (New Version) 05-Kim Bilebilir Aşkı (New Version) 06-Yola Devam (New Version) Nasıl Delirdim 01 Kibir (Yanmam Lazım) 02 Ne Yaparsın 03 Yalan Olmasın 04 Romeo 05 Fırtına 06 Şu An Erken 07 Paranoya 08 Nasıl Delirdim 09 Kurtar Beni 10 Kötülük 11 Sen Anla 12 Aşkın Gücü 13 Naciye 14 Seni Seviyorumlar...Yok 15 Kibir Remix(Cd Bonus Track) 1.Hipnoz 2.İyi Günler 3.Pinokyo 4.Kumar 5.Sanma 6.Yarasa 7.Yaban Gülü 8.Burdayım 9.Gece Gündüz 10.İp |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: artık sadece Bursa Yaş: 29
| başlığı açtığın kişiyi çok fazla tutmasamda (yanlış anlama başarılı biri ama) konuyu çok güzel açmışsın. verdiğin bilgiler; yani çıkardığı albümler aldığı ödüller falan. bi de resim eklersen örnek başlık valla
__________________ ![]() |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Alıntı:
umarım beğenirsin.... | |
| | |
![]() |
| Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |