Backstreet Boys Türkiye  

Go Back   Backstreet Boys Türkiye > Keep The Backstreet Pride Alive! > Müzik Dünyasından Haberler > Diğer Dinledikleriniz, Sevdikleriniz

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-Temmuz-2008, 11:55   #1 (permalink)
Backstreet's Back!

Standart Mariah Carey

Mariah Carey, 27 Mart 1970'de, yarı Venezuellalı, yarı Afrika kökenli bir babanın ve İrlandalı bir annenin en küçük çocukları olarak dünyaya geldi. Fakir bir çocukluk geçiren Mariah Carey, henüz üç yaşındayken annesi ve babası ayrıldı ve üç kardeşten en küçüğü olduğu için annesinin yanında yaşamını sürdürmeye başladı. Küçük bir çocukken sesini farkeden annesi sayesinde müzik eğitimi almaya başlayan sanatçı, liseyi bitirene kadar amatör olarak müzik çalışmalarını sürdürdü. Liseyi bitirdikten sonra da profesyonel olarak çalışmak için Manhattan'a yerleşti.

Müzik kariyerine bugün çok iyi bir arkadaşı olan Brenda K.Starr'a geri vokal yaparak başladı. Bu sırada klavyeci arkadaşı Ben Margulies ile beraber şarkılar yazmaya başladı. 1990 yılında demo kasedini bir partide Sony Music'in müdürü Tommy Mottola'ya dinlettiren Carey, Mottola'nın sesine hayran olması ile aynı yıl ilk albümü "Mariah Carey"i çıkarttı. Bu albümden Vision Of Love, Love Takes Time, Someday ve I Don't Wanna Cry isimli şarkıları single olarak piyasaya sürdü ve hepsi de listelerde 1 numaraya ulaştı. "Mariah Carey" albümü çok geçmeden ABD çapında 9.5 milyon kopya satarak Carey'i üne kavuşturdu. Albümüyle ve Vision Of Love şarkısıyla Grammy ödüllerinde iki dalda aday gösterilen Carey, iki ödülü de kucakladı.

İlk albümünün başarısının verdiği güvenle birlikte Carey 1991'de "Emotions" albümünü çıkardı. Albümden Emotions, Can't Let Go ve Make It Happen single'ları çıktı ve hepsi büyük başarılara imza attı. Carey o yıl da Grammy ödüllerinde iki dalda aday gösterildi, ancak ikisinde de ödülü kazanamadı.

Mariah Carey ABD'li şarkıcı ve söz yazarı.

Mariah Carey 90'lı yılların en çok satan kadın şarkıcı, 90'lı yıllarda her yıl 1 numaraya ulaşmış single'ları bulunan tek şarkıcı ve tüm zamanların en çok satan kadın R&B/Hip-hop şarkıcısı unvanlarına sahiptir. Aynı zamanda, ABD'de en çok 1 numaraya ulaşmış single'ı olan kadın şarkıcı ve Elvis Presley ile beraber en çok 1 numaraya ulaşmış single'ı olan ikinci şarkıcıdır (ABD'de 17 tane 1 numara single'ı vardır). Carey aynı zamanda çok kuvvetli (modern müzikte yedi, klasik müzikte beş oktav) ve tiz bir sese sahip olmakla birlikte yükses frekansta şarkı söyleyen şarkıcıların başında gelir.

Alt 08-Temmuz-2008, 11:57   #2 (permalink)
Backstreet's Back!

sewiyorum bu kadını ya sesi muhteşem zaten bu aralar bye bye şarkısını dinliyorum:d

"SoLuğun baLını çeken öLümün gücü yetmemiş güzelliğini aLmaya..
BeLkide cehennemdeyim..
Umrumda değiL! "
angelnick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-Temmuz-2008, 12:00   #3 (permalink)
Backstreet's Back!

sevmiyorum bu kadının kendisinin de şarkılarınıda

#bushra& isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-Temmuz-2008, 12:05   #4 (permalink)
Backstreet's Back!

messy marvin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bende bazı şarkılarını seviyorum genelde klipleri çok komik oluyor ama en son olan touch my body şarkısını çok beğeniyorum bi de klibi çok komik ve güzel vücutlu bir kadın açıkçası yüzüde güzel) ama klip komedi ya)))

messy marvin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-Temmuz-2008, 13:30   #5 (permalink)
Fan Club Özel Üyesi

en sevdiğim kadın şarkıcıdır mariah carey.sesine ve şarkılarına bayılıyorum.özellikle my all ve I still bellieve harika şarkılardır.we belong together,through the rain,don't forget about us,thank god I found you ve against all odds şarkılarını tavsiye ederim.son çıkan şarkıları da çok güzel.konu için teşekkürler kezbancım.
spanish eyes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-Temmuz-2008, 14:44   #6 (permalink)
Backstreet's Back!

we belong together' bir zamanlar bıkmadan usanmadan milyon kez dinlediğim şarkılardandır,o şarkı bir efsane,diğer şarkılarını aşırı takip ettiğimi söylesem yalan olur ama gene de sempatim var bu kıza...severim
Downpour isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-Temmuz-2008, 16:06   #7 (permalink)
Backstreet's Back!

crawling - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bizim lisede mariah carey'e benzeyen bi kız vardı.. her teneffüs gözlerim onu arardı. tanışmak nasip olmadı bi türlü aptallık bendeydi gerçi.. rüya gibi bişeydi işte
Alt 09-Temmuz-2008, 17:47   #8 (permalink)
Backstreet's Back!

sweet-witch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Downpour Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
we belong together' bir zamanlar bıkmadan usanmadan milyon kez dinlediğim şarkılardandır,o şarkı bir efsane,diğer şarkılarını aşırı takip ettiğimi söylesem yalan olur ama gene de sempatim var bu kıza...severim
aynen yaa we belong together bir efsaneydi :vurkendini:
ondan sonrada güzel şarkıları oldu ama bence o kadar değil :innocent:
Alt 10-Temmuz-2008, 14:52   #9 (permalink)
Fan Club Özel Üyesi

whitney houston'la düet yaptıkları when you bellieve şarkısı da çok güzeldir.iki muhteşem ses bir arada.
spanish eyes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-Ağustos-2008, 13:48   #10 (permalink)
Çaylak Üye

çoğu şarkıları güzel !

My ELIJAH forum : http://elwood.tt.cx
My LOTR forum : http://lotrandewlovers.proboards81.com :clap:
MrsWoodBSB isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil