Backstreet Boys Türkiye  

Go Back   Backstreet Boys Türkiye > Keep The Backstreet Pride Alive! > Müzik Dünyasından Haberler > Diğer Dinledikleriniz, Sevdikleriniz

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-Eylül-2007, 01:10   #1 (permalink)
Backstreet's Back!

Wink Nil Karaibrahimgil....

Nil Karaibrahimgil dinleyenleri başka dünyalara götüren büyülü sesiyle Türk Pop(Pop, Trip-Hop, Rock, Vocal Jazz, Ambient, Electronica, Dance, Alternative, Experimental)(Elektronik müzik) tarzlarında son zamanlarda kazandığı en büyük yeteneklerinden birisidir. Müzisyenlerle dolu bir ailenin üyesi olması yakaladığı büyük başarının tesadüf olmadığının en büyük ispatıdır.

Babası Suavi Karaİbrahimgil “Müzikomani” adlı parçasıyla geçmiş yıllarda büyük bir başarı yakalamıştı. On yıl ara ile Gurbetçi ve Biz Sizi Ararız adlı albümlerin altına imza atan Suavi Karaibrahimgil, 1992 yılında son stüdyo çalışması sırasında minik kızı Nil’i en fazla etkileyen isimlerden biridir.Annesi Berrin Tüzüntaç'ın kendi erkek kardeşiyle açtığı bir moda şirketi vardı. O zamanlar 16 yaşında olan Nil büyük bir popstar olmayı kafasına koymuştu.

Nil’in amcası Selami Karaibrahimgil ise Türk Pop Müziğine bir zamanlar damgasını vurmuş hatta dönemin en büyük isimlerinden Ayşegül Aldinç’le ülkemizi Eurovision Şarkı yarışmasında temsil etmiş olan Modern Folk Üçlüsü’nün üyelerinden biridir. Modern Folk Üçlüsü’nün aktif müzik yaşamı sona erdikten sonra Türkiye Turizm Ateşesi olarak çalışmalarına devam eden Selami Karaibrahimgil ise Nil’i bu konuda etkileyen en büyük ikinci isimdir.

Nil Kraibrahimgil, ailesiyle birlikte 10 yaşına kadar Ankara’da yaşadı, daha sonra İstanbul’a geldiler. 12 yaşında “I see clouds rain is coming...” diye bir beste yaptı. Ortaokulda piyano çalmaya başladı. Biraz daha büyüyünce caz gitarı çalmaya başladı. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı.

12 yaşındayken okuldan arta kalan zamanlarında Reklamevi adlı reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmaya başladı.(Reklamevi Sertab Erener’in kardeşi olan Serdar Erener’e ait.) 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra reklam sektöründe çalışmaya devam etti.

Altına imza attığı bazı reklamlarla sektörün oskar ödülleri olarak kabul edilen Kristal Elma ödüllerine layık görüldü. (Hüner Margarin ve First Duo reklamları) Ayrıca iki robot arasındaki aşkı anlatan Algida’nın “Aşkımla Erir misin?”adlı reklam müziğini seslendirerek dikkat çekti. Televizyonlarda sık sık gösterilen Bellona, Trendy&Friendly reklamının müziği de Nil’e ait. (Bellona’yı seslendiren isim Göksel’di.)

Nil Karaibrahimgil için asıl dönüm noktası Hazırkart reklamlarından sonra başladı.Reklamda bir anda tüm Türkiye’nin diline dolanan "Ben Özgürüm" adlı parçayı seslendiren Nil insanlar tarafından "Özgür Kız"' olarak tanındı. Reklamın daha sonraki bölümlerinde Nil’e pop müziğin en başarılı isimlerinden biri olan Tarkan eşlik etti.

2002’de Tarkan’ın başarısında büyük imzası olan Ozan Çolakoğlu ile biraraya gelen Nil Karaibrahimgil Sony Müzik ile bir anlaşma imzalayarak ilk albümü için kolları sıvadı. Seslendirdiği reklamlarla zaten büyük bir kitlenin hayranlığını kazanan Nil’in albümü zaten beklendiği için hiç de sürpriz olmamıştı.

"Nil Dünyası"' adlı albümden ilk klip parçası "Extra Large" ve daha sonra "Rüzgar" ve "Kek" adlı parçalarla pop müzik dünyasında önemli bir yer edinmiş ve kalıcı olacağının ilk sinyallerini vermiştir.

Ayrıca Nil Karaibrahimgil adına düzenlenen www.nilkaraibrahimgil.net adındaki hayran kulübü Türkiye'nin en büyük hayran kulüplerinden biri olmuştur. 20.000'in üzerinde üye sayısı, 4 GB'in üzerinde Multimedya arşivi ve Panolarında 200.000'in üzerinde mesaja sahip oluşları bu başarının en güzel ispatıdır.

Nil'in son albümünden çıkan 'Bu mudur?' adlı şarkı 4 haftadır Avrupa Listesinde bulunmakta ve en yüksek 69 numaraya yükselmiştir.

Sanatçı her pazartesi günü Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Mtv Avrupa Müzik Ödülleri 2007 de en iyi Türk Sanatçı dalında aday oldu

"SoLuğun baLını çeken öLümün gücü yetmemiş güzelliğini aLmaya..
BeLkide cehennemdeyim..
Umrumda değiL! "
angelnick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-Eylül-2007, 01:16   #2 (permalink)
Backstreet's Back!

http://www.youtube.com/watch?v=TxumTp_1YkY (Kek)
http://www.youtube.com/watch?v=PcNTnb29kXk (pırlanta)
http://www.youtube.com/watch?v=HMGXtXxUKbA (peri)
http://www.youtube.com/watch?v=jX6OeOkgQ6E (organize işler)
http://www.youtube.com/watch?v=tR_guSXy_P4 (xl)
http://www.youtube.com/watch?v=ZtIkP...elated&search= (gitme yoksa)
http://www.youtube.com/watch?v=qtCfU...elated&search= (akbaba)
http://www.youtube.com/watch?v=B8egw...elated&search= (ben aptal mıyım?)
http://www.youtube.com/watch?v=n4vY9...elated&search= (yaş 18)
http://www.youtube.com/watch?v=UzDmc...elated&search= (bu mudur?)

BeLkide cehennemdeyim..
Umrumda değiL! "
Alt 12-Eylül-2007, 01:19   #3 (permalink)
Backstreet's Back!

crawling - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

allah canını almaya emi.. açacak başka konu yokmuydu

göksel'i severim ama bu hatunun hiç bi şarkısı da bize göre değil ki.. hep senin yaşındaki kızlar için
Alt 12-Eylül-2007, 01:22   #4 (permalink)
Backstreet's Back!

mAmi_bSb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ya bu kızı belki severdim ama yanlış başladı işe. özgür kız ayakları falan.

paylaşım için teşkkürker gülaycım

mAmi_bSb isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-Eylül-2007, 01:23   #5 (permalink)
Backstreet's Back!

Alıntı:
mAmi_bSb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ya bu kızı belki severdim ama yanlış başladı işe. özgür kız ayakları falan.

paylaşım için teşkkürker gülaycım
bişi değil mamicim

BeLkide cehennemdeyim..
Umrumda değiL! "
Alt 12-Eylül-2007, 14:19   #6 (permalink)
Forum Polisi

S.I.B.L.I.T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

doğal bi güzelliği var, ya da şirinlik mi deseydim? kız öyle mükemmel şarkılar yapmıyo belki ama yine de insanın diline dolanan şarkılar yapmayı başarıyo..mesaj vericem diye kasmıyo sadece aklına geleni yazıyo, tabi erkeklere veya büyüklere saçma gelen şeyler oluyo bunlar genelde ama ergenlik çağındaki (annem deli çağı der )kızlar için ii eserler üretiyo..

çaktımayın ama ben kek şarkısının klibini çok severim, doğallıktan yana birisi olarak bana gülmeyin lütfen..

"together we stand, divided we fall"
S.I.B.L.I.T isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-Eylül-2007, 14:32   #7 (permalink)
Backstreet's Back!

Alıntı:
S.I.B.L.I.T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
doğal bi güzelliği var, ya da şirinlik mi deseydim? kız öyle mükemmel şarkılar yapmıyo belki ama yine de insanın diline dolanan şarkılar yapmayı başarıyo..mesaj vericem diye kasmıyo sadece aklına geleni yazıyo, tabi erkeklere veya büyüklere saçma gelen şeyler oluyo bunlar genelde ama ergenlik çağındaki (annem deli çağı der )kızlar için ii eserler üretiyo..

çaktımayın ama ben kek şarkısının klibini çok severim, doğallıktan yana birisi olarak bana gülmeyin lütfen..
neden gülelimki cemall..bende doğallıktan yanayımdır veee bence nil çok doğal...diğrleri gibi sadece onlar gibi olmak yada beğenilim die bişi yapmıyo...oo sadece kendi gibi:17:

BeLkide cehennemdeyim..
Umrumda değiL! "
Alt 12-Eylül-2007, 19:42   #8 (permalink)
Aktif Üye

Nil'den "yaş 18" 'i sana armagan ediyorum
uyudun büyüdün gibi göründün ama büyümedin bi gün bile büyümedin
sorular vardı cvpları çok sıkdı ama giyemedin birini bile giyemedin
ve bunu sen bile göremedin
sen daha 18 bile deilsin ya hepsi ya hicbirisin sanmaki su 3 saatteki hic kimse yada birisisin
eengineer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-Eylül-2007, 22:18   #9 (permalink)
Backstreet's Back!

mAmi_bSb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yaş 18 güzel şarkıydı gerçektende hakkını yememek lazım kızcağızın

mAmi_bSb isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-Eylül-2007, 22:34   #10 (permalink)
Backstreet's Back!

yaş 18 hep favorim olacak

Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil