Backstreet Boys Türkiye  

Go Back   Backstreet Boys Türkiye > Keep The Backstreet Pride Alive! > Müzik Dünyasından Haberler > Diğer Dinledikleriniz, Sevdikleriniz

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-Temmuz-2008, 16:57   #1 (permalink)
Backstreet's Back!

Standart Teoman

Teoman Yakupoğlu, 1967 doğumlu Rocky Balboa müzik sanatçısı. Türk rock müziğinin en başarılı bestecilerinden ve söz yazarlarından biri olarak kabul edilen müzisyen, ilk albümü "Teoman"ın piyasaya çıkmasından itibaren sürekli olarak yükselen bir başarı grafiği çizdi. Sinemaya duyduğu ilgi ise onu yapımcılığa ve senaristliğe itti.
Teoman, 20 Kasım 1967’de Giresun’da doğdu. Avukat olan babası, sanatçı 2.5 yaşındayken öldü. Liseyi Kültür Koleji’nde okuduktan sonra lisans öğrenimi için Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde kaydoldu ve bu bölümü bitirdi. Masterını ise İstanbul Üniversitesi’nde Kadın Araştırmaları üzerine yaptı. Tez konusu ise “Çizgi Romanlarda Kadının Rolü” oldu.
Sanatçı, müzik kariyerine 1986 yılında kurduğu Mirage adlı grupta vokal yaparak başladı. Grup dağıldıktan sonra ise Mavi Sakal, Indians, Black Rose gibi gruplarla çalıştı, daha sonra da solo çalışmalarına başladı. 1996’da Roxy Müzik Yarışması’nda “Ne Ekmek Ne de Su” şarkısı en iyi beste ödülünü, “Yollar” şarkısı ise en iyi söz ödülünü aldı. Teoman’ın ilk albümü de aynı yıl çıktı.

1996 tarihli bu ilk albümün adı “Teoman” idi. Daha sonra “o”, “17”, “Gönülçelen”, “Teoman 2003”, “En Güzel Hikayem” ve “Renkli Rüyalar Oteli” ve remiks albümleri geldi. “O” şarkısının video klibi, 1998’de Cumhuriyet Gazetesi tarafından yılın en iyi klibi seçildi. 2000’de ise Altın Kelebek En İyi Pop Sanatçısı ödülünün sahibi oldu.

Teoman, aynı zamanda "Mumya Firarda" (2002), "Banka" (2002), "Romantik" (2002), "Balans ve Manevra" (2004) filmlerinde rol aldı. Bunun yanı sıra "Balans ve Manevra"nın senaryosunu yazdı, film müziklerini yaptı ve yapımcılığını üstlendi. "Romantik" filminin müzikleri de kendisine ait.

Teoman, şu anda Cihangir’de oturuyor. Beyoğlu’nda gezmeyi çok seviyor çünkü şarkılarının ilham kaynağı orası, Beyoğlu’nun renkli hayatlarından besleniyor. David Bowie, Mazhar Alanson, Leonard Cohen, Radiohead, U2 dinliyor. Sertab Erener, Şebnem Ferah ve Demir Demirkan’la yakın arkadaş. Ahmet Altan ve Haşmet Babaoğlu okumayı seviyor. Türkiye'nin en iyi söz yazarlarından biri olarak kabul ediliyor, ayrıca albümlerindeki şarkıların birçoğunun söz ve müziğini kendisine ait.

alıntıdır..
Downpour isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-Temmuz-2008, 17:00   #2 (permalink)
Backstreet's Back!

Eşsiz bir insan,hayatımda tanıdığım en iyi müzik yapan insanlardan...
Onun şarkılarına laf,söz bulamıyorum-ya o sesi!!!--aman Allahım eşsiz bir müzisyen
Kıskançlık,Koşma yorulduysan gibi pek bilinmeyen şarkılarını ısrarla tavsiye ediyorum gerçi onun kötü müzik yaptığı nerde görülmüş...Yani o olmazsa müzik dünyası çikolatasız bir hayata benzer,düşünün artık...
seviyorum,çok seviyorum siz de sevinn
Alt 17-Temmuz-2008, 18:22   #3 (permalink)
Backstreet's Back!

çok dinlediğim söylenemz bir-iki şarksını dinliyorum okadar
Alt 17-Temmuz-2008, 18:25   #4 (permalink)
Backstreet's Back!

Amazon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hiç dinlemiorum bu adamı :6: dinlemeyi de düşünmüyorum :6:

A reason to start over new, and the reason is you ...
Amazon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-Temmuz-2008, 18:38   #5 (permalink)
Backstreet's Back!

sweet-witch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sesini sewerim
bir kaç şarkısı da güzel
ve şarkılarıda güzel yorumluyor bence
ama yinede pek dinlemem
Alt 17-Temmuz-2008, 20:03   #6 (permalink)
Fan Club Moderatörü

Alıntı:
Downpour Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sevmezsem napcaksın :6: diyomuşum :muhahaha: dediği lafa bak ya sizde sevin sevin dedim yakarım :haha:

bu arada işin geyiğini bir yana bırakırsak ben gerçekten severim bu adamın müziklerini.. ha kendisini pek sevmeyebilirim ama iyi iş çıkartıyo doğrusu.. kendi şarkılarını başkaları söyleyip bi albümde toplanma fikir de çok iyiydi bence şahsen ben bayıldım 'söz müzik teoman' albümüne :wink:

You know you love me, xoxo, gossip girl!

ChAoS@yeal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-Temmuz-2008, 20:06   #7 (permalink)
Backstreet's Back!

Yokmuydu bu konu ben mi görmemişim,süper bi ses,besteler zaten başlı başına süper bide ayık gezse tam süper olacak ama...
im_so_useless isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-Temmuz-2008, 17:48   #8 (permalink)
Backstreet's Back!

Alıntı:
Downpour Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eşsiz bir insan,hayatımda tanıdığım en iyi müzik yapan insanlardan...
Onun şarkılarına laf,söz bulamıyorum-ya o sesi!!!--aman Allahım eşsiz bir müzisyen
Kıskançlık,Koşma yorulduysan gibi pek bilinmeyen şarkılarını ısrarla tavsiye ediyorum gerçi onun kötü müzik yaptığı nerde görülmüş...Yani o olmazsa müzik dünyası çikolatasız bir hayata benzer,düşünün artık...
aynen hemşom ben de hayranım bu adamın kendisine de şarkılarına da türk rock deyince aklıma hep ilk o gelir adam 40 yaşını geçti ama hiçte göstermiyo:muhahaha:
yalnız bi yönünüde eleştirmem gerekiyo adamın sarhoş olmadığı bi gün yok:angry:

#bushra& isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-Temmuz-2008, 17:59   #9 (permalink)
Backstreet's Back!

eheh şekerim napalım herkesi terbiye edemeyiz ki kendi seçimi...

Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil