![]() |
| | #1 (permalink) |
| Forum Polisi ![]() Üyelik tarihi: 24-Temmuz-2007 Yaş: 27
| ![]() önce bir copy-paste.. Zakkum, Glam ve Britrock yapan bir grup'tur. 1999'dan beri bar programlarına devam eden bu grup, sayısı 10'a yaklaşan birçok barda sahne almış, birçok dinleyiciye hitap etmiştir. Eski adı olan Raindog ismiyle de bilinir. Grubun kuruluşu 1998'e kadar gider. Şu an grubun bateristliğini yapan Cem Senyücel ve vokalist Yusuf Demirkol ayrı ayrı müzik yaşamlarını devam ettirir, grup kurma planları yaparken birbirleriyle karşılaşırlar. Çok geçmeden de grubun temelleri atılmış olur. İlk olarak Sinema Bar'da sahne alan grubun diğer üyeleri de tıpkı çıktıkları birçok mekan gibi sürekli bir değişim geçirmiştir. 2004 yılına gelindiğinde cover yapmakla yetinmeyip kendi şarkılarını da bestelemeye ve Placebo, Radiohead, Morrissey, The Smiths, The Cure, Smashing Pumpkins, Suede gibi gruplardan yaptıkları cover parçaların yanına kendi eserlerini de koymaya başlarlar. Artık grubun çekirdek kadrosu da oluşmuştur. Vokalde Yusuf Demirkol, elektro gitarda Salih Eren Parlakgümüş, bas gitarda Ali Emre Yılmaztürk ve davulda Cem Senyücel dörtlüsüyle 2005 yılına albüm hazırlığıyla giren grubun hedefi en geç 2006 başında albümü piyasaya sürmektir. Grup için 2005 yılındaki diğer bir önemli olay, İstanbul - Kadıköy'de de programlarını başlatmış olmalarıdır. Ankara ve İstanbul arasında mekik dokuyan grup 2006 başında hedeflediği albümü önce Ekim ayına, daha sonra da 2007 başına ertelemiştir. Ocak 2007'de de ilk albümleri Zehr-i Zakkum piyasaya çıkmıştır. Grubun en büyük özelliği, Türkiye'de çok da görülmeyen marjinalliği yakalamış, icra ettikleri Glam Rock'a uygun olarak tarzlarını oluşturmuş olmalarıdır. biraz da ek bilgi.. Grup 2007 yılı başlarında ilk kliplerini 'Ah Çikolata' adlı şarkılarına çekti.. Klip müzik kanallarında sık dönmeye başladı ve grubun ülke çapında tanınmasını sağladı.. Ardından ikinci klip, bir Teoman-Zakkum düeti olan ve aynı zamanda grubun albümüne de ismini veren 'Zehr-i Zakkum' adlı şarkıya çekildi.. Bu kliple birlikte grup ününü bir kat daha artırdı.. Albümün üçüncü klibi ise 'Ahtapotlar' a geldi.. Bu klip belki de grubun kimliğini en çok ön plana çıkaran klip olmuştu.. Grup yoğun bir şekilde Placebo özentisi olmakla, aşırı makyaj yapmakla ve hatta konserlerinde argo konuşmalarıyla eleştirilse de, kendini beğenmişlik derecesindeki özgüvenleri sayesinde bu eleştirilere göğüs germektedir, belki de hiç umursamıyorlardır, ne bileyim.. (ek bilgiyi benim yazdığım çok mu belli oldu?) Tanımakta biraz geç kalmışım, albüm çıkalı 1,5 yıl olmuş, ama canım yeğenim gülcancım sayesinde tanıma şansını yakaladım.. her ne olursa olsun seviyorum ben bu grubu, en azından şarkılarını.. beni kendilerine bağlayan şarkıları ahtapotlar ise mutlaka ama mutlaka dinlenmeli, ardından diğer şarkılarıyla dinlenip birer fan haline gelinmeli.. güncel bir örnekle, 'ben gerçek bir Zakkum fanıyım'.. evet, cümle içinde kullandık, daha anlaşılır oldu.. Ahtapotlar Zehr-i Zakkum Tracklist Rndg Ah Çikolata Ahtapotlar Ağlat Beni Zehr-i Zakkum (Teoman'la Düet) Erkek Adamsın (Seyyal Taner'le Düet) Kapat Perdelerimi Hebenneka Yaralısın Anlıyorsun Zehr-i Zakkum 2 Hipokondriyak son şarkı ise daha bir başka, tamamen farklı.. bir mutlakayı da bu hakediyor..
__________________ ![]() "together we stand, divided we fall" |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: istanbul-çomü Yaş: 23
| Placebo çakması damgası yemiş olan bir cover grubu onlar... Aslında Ankara'da yıllardır tanınıyorlar, çıkardıkları Zehir-i Zakkum isimli albümleriyle de bu yılın başlarında isimlerinden oldukça sözettirdiler. Albümde özellikle Ahtapotlar, Zehir-i Zakkum, Yaralısın, Ağlat beni ve Ah çikolata defalarca dinlenebilecek, baya baya bağımlılık yapabilecek parçalar. Özellikle de Ahtapotlar vay be dediğim bir şarkı. Teoman'la yapmış oldukları birde düetleri var, Zehir-i Zakkum parçasına. Animasyon bir klibi var bu şarkının, yine klipte teoman ve zakkum ekibini görüyoruz. Kısacası bende birçokları gibi ilk gördüğümde bu kadarda çakma olunmazki demiş olsamda, bu adamlar işlerini iyi yapıyorlar. Vokalistinin tanımlanamazlığına rağmen ee biraz ondan, biraz bundan ortaya böyle bir şey çıkmış Radiohead cover'ı bile yapmışlar ama daha ne olsun
__________________ ...acımasızım. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 27-Haziran-2007 Bulunduğu yer: Niğde'de :) Yaş: 18
|
ilk zıkkım diye okudum ama sonradan zakkum olduğunu anladım ![]() sevmiyom ben bu gurubu yaa tipleri hiç hoşuma gitmiyo tamam tipe göre beğenmek biraz saçma ama ısınamadım işte napıyım:d
__________________ ... ![]() A reason to start over new, and the reason is you ... |
| | |
![]() |
| Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |