![]() |
| | #1 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: istanbul-çomü Yaş: 23
|
Hasan Sabbah'ı bilenleriniz vardır. Hatta şöyleki, Ömer Hayyam, Nizamülmülk Ve Hasan Sabbah üçlüsünü... Kitap Hasan Sabbah ve fedailerinin kalesi Alamut üzerine kurulu. Tarihi roman niteliğinde. Hasan Sabbah H.Z Muhammet'in yalancı bir peygamber olduğu fikrindedir, ayrıca kendisini de peygamber olarak gösterir. Fedailerine verdiği haşhaş sayesinde onları kandırır, kendisine inandırır, hatta bağlar. Cennet'in anahtarlarının kendisine verildiği konusunda onları ikna eder, hatta kanıtlar! Tabiki haşhaş'ın ve haremindeki, hurileri aratmayan güzellerin sayesinde! Artık fedailerin Sabbah için yapamayacakları yoktur. Nitekim ortada birde savaş vardır, Sabbah sayıca azlığına rağmen birçok şeyi lehine çevirmeyi bilen şeytani bir zekaya sahiptir. Bu kitap olaydan çok başka alanlara dikkat çekmekte aslında. Hasan Sabbah'ın bir avuç insanla binlerce askerden oluşan Türk ordusunu (yanlış hatırlamıyorsam türk ordusuydu)yenmesinden daha önemli, ince konular. ''Din'', ''inanç'', ''islam'' kavramları çok irdelenmekte, özellikle de niçin ''inandığımız''!
__________________ ...acımasızım. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: artık sadece Bursa Yaş: 29
| vay be dikkat çekici ilgi uyandırı bi konusu var. heleki tarihi bi olaysa ben dayanamam. paylaşım için çok teşekkür ederiz eroiCa hanım. devamını da bekleriz
__________________ ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 14-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: istanbul Yaş: 20
|
Çok güzel abla bunu en son lise 2 tarih dersinde görmüştüm unutmak pekte mümkün değil! Doğrudur ben de yanılmıyorsam Türk'leri yendiklerini hatırlıyorum ama sonunda millet uyuşturucuya bağımlılık yapıp bir zaman sonra etki etmemis ve adamın sonu kötü olmuştu saygılarımla ...
|
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 10-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: istanbul-çomü Yaş: 23
| Alıntı:
Allah iyiliğini versin emi:haha: Yeme bizi bitanem okumamışsın sen o kitabı, hem liselerde tarih derslerinde gösterilecek bir kitap değil zaten o, neyse:haha:
__________________ ...acımasızım. | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 14-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: istanbul Yaş: 20
|
yok abla olur mu bizim tarih hocamız bize anlatmıstı o adamı ordan bilıyom hem ben ne zaman kitap okudum ki okuduğum birkac kitap var onlarda senin kitapların ayrıca tarihim benim 5 . saygılarımla ...
|
| | |
![]() |
| Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |