Backstreet Boys Türkiye  

Go Back   Backstreet Boys Türkiye > Keep The Backstreet Pride Alive! > Backstreet Edebiyat Kulübü > Okuduğunuz Kitaplar ve Önerdikleriniz

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-Mayıs-2008, 19:33   #1 (permalink)
Backstreet's Back!

Standart Alamut (Wladimir Bartol)

Hasan Sabbah'ı bilenleriniz vardır. Hatta şöyleki, Ömer Hayyam, Nizamülmülk Ve Hasan Sabbah üçlüsünü...

Kitap Hasan Sabbah ve fedailerinin kalesi Alamut üzerine kurulu. Tarihi roman niteliğinde. Hasan Sabbah H.Z Muhammet'in yalancı bir peygamber olduğu fikrindedir, ayrıca kendisini de peygamber olarak gösterir. Fedailerine verdiği haşhaş sayesinde onları kandırır, kendisine inandırır, hatta bağlar. Cennet'in anahtarlarının kendisine verildiği konusunda onları ikna eder, hatta kanıtlar! Tabiki haşhaş'ın ve haremindeki, hurileri aratmayan güzellerin sayesinde! Artık fedailerin Sabbah için yapamayacakları yoktur. Nitekim ortada birde savaş vardır, Sabbah sayıca azlığına rağmen birçok şeyi lehine çevirmeyi bilen şeytani bir zekaya sahiptir.

Bu kitap olaydan çok başka alanlara dikkat çekmekte aslında. Hasan Sabbah'ın bir avuç insanla binlerce askerden oluşan Türk ordusunu (yanlış hatırlamıyorsam türk ordusuydu)yenmesinden daha önemli, ince konular.

''Din'', ''inanç'', ''islam'' kavramları çok irdelenmekte, özellikle de niçin ''inandığımız''!
Alt 05-Mayıs-2008, 19:45   #2 (permalink)
Backstreet's Back!

mAmi_bSb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

vay be dikkat çekici ilgi uyandırı bi konusu var. heleki tarihi bi olaysa ben dayanamam.
paylaşım için çok teşekkür ederiz eroiCa hanım. devamını da bekleriz

mAmi_bSb isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-Mayıs-2008, 22:06   #3 (permalink)
Backstreet's Back!

Çok güzel abla bunu en son lise 2 tarih dersinde görmüştüm unutmak pekte mümkün değil! Doğrudur ben de yanılmıyorsam Türk'leri yendiklerini hatırlıyorum ama sonunda millet uyuşturucuya bağımlılık yapıp bir zaman sonra etki etmemis ve adamın sonu kötü olmuştu saygılarımla ...
bsb_grgn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-Mayıs-2008, 11:46   #4 (permalink)
Backstreet's Back!

Alıntı:
bsb_grgn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok güzel abla bunu en son lise 2 tarih dersinde görmüştüm unutmak pekte mümkün değil! Doğrudur ben de yanılmıyorsam Türk'leri yendiklerini hatırlıyorum ama sonunda millet uyuşturucuya bağımlılık yapıp bir zaman sonra etki etmemis ve adamın sonu kötü olmuştu saygılarımla ...
:haha: Ne dedin ne dedin? Millet uyuşturucuya bağımlılık mı yapıyor dedin? Ha birde bir süre sonra bağımlılıktan etki etmiyor mu dedin?:haha:
Allah iyiliğini versin emi:haha:
Yeme bizi bitanem okumamışsın sen o kitabı, hem liselerde tarih derslerinde gösterilecek bir kitap değil zaten o, neyse:haha:
Alt 25-Mayıs-2008, 11:57   #5 (permalink)
Backstreet's Back!

yok abla olur mu bizim tarih hocamız bize anlatmıstı o adamı ordan bilıyom hem ben ne zaman kitap okudum ki okuduğum birkac kitap var onlarda senin kitapların ayrıca tarihim benim 5 . saygılarımla ...
bsb_grgn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil