![]() |
| | #1 (permalink) |
| Aktif Üye ![]() Üyelik tarihi: 30-Nisan-2009 Bulunduğu yer: didim/aydın Yaş: 29
| DABBE ve SEMUM’un YÖNETMENİ HASAN KARACADAĞ’IN ÜÇÜNCÜ KORKU FİLMİ d@bbe 2 TÜRK SİNEMASI’NIN İLK SERİ KORKU FİLMİ D@BBE EFSANESİ DEVAM EDİYOR! d@bbe 2’de, Kurtlar vadisiyle özel bir fanatik kitlesi edinen Sefa Zengin oyunculuğuyla göz dolduruyor. İncinur Daşdemir, Deniz Olgaç, Muharrem Dalfidan ve Leyla Göksun’dan oluşan genç ve yetenekli oyuncu kadrosuna sahip olan d@bbe 2, yaz aylarında dört haftada çekildi. Filmdeki klostrofobik zaman akışını daha ürkütücü hale getirmek için gerek çekim, gerekse bilgisayar animasyon efektlerinde yeni 3D ve modelleme teknikleri kullanıldı. Türk korku sinemasının dünya tanıtımında büyük etkileri olan ve 20’ye yakın uluslararası film festivalinde gösterilen Dabbe ve Semum’dan sonra vizyona d@bbe 2’yi çıkaracak olan Hasan Karacadağ, yerel korku unsurlarını işlemeye devam ediyor. Kuran’da ‘Duhan’ suresinde geçen ve göklerden bir duman şeklinde ineceği belirtilen ürkütücü kıyamet alameti Duhan’ın ani istilasına uygun olacak şekilde, dinamik ve yeni bir Türk korku öyküsü tasarlamaya çalıştığını belirten Hasan Karacadağ, “Bunun için üç şeye dikkat ettim. Yepyeni ve yerel bir hikaye akışı yakalamak, sadece güvenilir Türk-İslam kaynaklarına başvurmak, efekt ve animasyon tasarımlarını Türklere emanet etmek bu filmimde benim için çok önemliydi. böylelikle oluşturmaya çalıştığım Türk Korku Filmi konseptine bir adım daha yaklaştım.”dedi. “ŞİMDİ SEN GÖKLERDEN GELECEK VE İNSANLARI KUŞATACAK O DUMANA BAK! BU ACI BİR AZAPTIR” (Duhan Suresi 10-11) d@bbe 2 –FİLMİN KONUSU: Kıyamet Saati Yaklaşıyor… İnternet yoluyla tüm dünyaya hızla yayılan ve her eve giren Dabbe, ona eşlik eden Cinler ve bilinmeyen gölge varlıklar dünyadaki tüm elektromanyetik sistemleri ve interneti ele geçirerek son saldırı için göklerden gelecek bir işareti beklemektedirler. Huzursuz ve tedirgin edici bir İstanbul şafağında göklerde beliren garip ve siyah bulut kümeleri ağır ağır açılırken arkalarına saklanmış olan “DUHAN” az sonra başlayacak kara istilanın ilk işaretidir. Kuran’da Duhan suresinde belirtilen ve aniden göklerden inecek olan ürkütücü kıyamet alameti DUHAN artık yeryüzüne doğru hareket etmeye başlamıştır. İstanbul’da son saatin yaklaştığından habersiz ve kendi dünyalarında sessizce yaşayan bir grup insan, kara bir felaketin arkasına gizlenmiş, sır varlıklarla karşılaşmanın dehşetini yaşayacaklardır. Kıyametin en korkunç alameti olan DUHAN’dan bir kaçış yolu var mıdır?
__________________ ![]() Konu AJ74 tarafından (18-Kasım-2009 Saat 18:50 ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Aktif Üye ![]() Üyelik tarihi: 30-Nisan-2009 Bulunduğu yer: didim/aydın Yaş: 29
| d@bbe 2 –OYUNCULAR: SEFA ZENGİN İNCİNUR DAŞDEMİR DENİZ OLGAÇ MUHARREM DALFİDAN LEYLA GÖKSUN d@bbe 2 –EKİP: YÖNETMEN ve SENARİST: Hasan Karacadağ YAPIMCI: Hasan Karacadağ PROJE DANIŞMANI: Kyoko Uomi MÜZİK: Justin R. Durban 3D EFEKT STÜDYOSU: Digital Film Center - Bülent Doruker EFEKT SÜPERVİZÖRÜ: Abdullah Ercan EFEKT ARTİSTLERİ: Abdullah Ercan - Mustafa Ercan - Can Büyükberber - Hakan Yılmaz GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Seyhan Bilir - Hasan Karacadağ SANAT YÖNETMENİ: Enver Adıgözel MAKYAJ: Arzu Yurter SES KAYIT: Enis Danabaş FİLM STÜDYO: Fono Film DAĞITIM: Özen Film VİZYON TARİHİ: 25.Aralık.2009 KOPYA SAYISI: 200 Kopya WEB SİTESİ: www.dabbe2.com
__________________ ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 02-Eylül-2007 Bulunduğu yer: İstanbul Yaş: 25
|
1.sinde bazı sahnelerden etkilenmiştim bu filmde kurandan da bişeyler olduğu için bakalım 2.si nasıl bişey...
__________________ ![]() Konu hawa_yldrm tarafından (18-Kasım-2009 Saat 18:28 ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
bu filmde son olarak gerçekleşek kıyamet alameti anlatılmaya çalışılmış.zaten d@bbe geldikten sonra duhan olayı olacaktır...bakalım nasıl yapmışlar....
__________________ ![]() Konu AJ74 tarafından (18-Kasım-2009 Saat 18:29 ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 13-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: istanbul Yaş: 27
|
bi gazetede okumuştum 2012 filmine karşılık dabbe 2 geliyor diye, birincisinde bayağı bi gülmüştük onu hatırlıyorum ama kabahat bu filmi yalnız olarak izlemeyip de arkadaşlarla bi komedi filmi edasında izlemiş olan bende,hele bi düşsün net ortamına yalnız izleyecem söz:hehe:
__________________ küçücüktüm küçücüktüm oltayı attım denize, bir üşüşüverdi balıklar denizi gördüm! büyüdüm,işsiz kaldım aç kaldım, para kazanmak gerekiyordu.. girdim insanların içine insanları gördüm!! Konu crawling tarafından (18-Kasım-2009 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir. Sebep: gazate yazmışım bi edit şarttı |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 02-Eylül-2007 Bulunduğu yer: İstanbul Yaş: 25
|
2.ciye kanım ısınmadı ![]() o ne be ole supernaturalda ki iblislerin insanın içine girmesi gibi kara duman yapmışlar hehee.. bizimkiler seri film yapmasınlar ![]() hadi korku bi yere kadarda korkuda seri ıııhhhh ![]() ![]()
__________________ ![]() |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Fan Club Moderatörü ![]() Üyelik tarihi: 26-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: izmir Yaş: 23
| ben bu dabbe yi hatırladım ya kardeşimle izlemiştim de korkudan çok güldüğümüzü hatırlıyorum nedense ![]() ![]() hemde baya iyi gülmüştük yaa. moralim bozuk olduğunda izliyim bare
__________________ “Next time you forget you’re Blair Waldorf, remember I’m Chuck Bass, and I love you.” You know you love me, xoxo, gossip girl! |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Fan Club Moderatörü ![]() Üyelik tarihi: 26-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: izmir Yaş: 23
| korku filmi olarak gören varsa daha çok gülerim
__________________ “Next time you forget you’re Blair Waldorf, remember I’m Chuck Bass, and I love you.” You know you love me, xoxo, gossip girl! |
| | |
![]() |
| Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |