Backstreet Boys Türkiye  

Go Back   Backstreet Boys Türkiye > Keep The Backstreet Pride Alive! > Eğlence ve Oyun Parkı > Komik Yazılar

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-Kasım-2007, 10:56   #1 (permalink)
Fan Club Üyesi

Standart Ölümü hissetme anı!...

New Scientist dergisinde yayımlanan araştırmaya göre feci ölümlerde asıl darbeyi indiren, beynin oksijensiz kalması... Ölen bir insanın en son hissedidiği şey ise..

* BOĞULMA
KİŞİ ilk anda büyük panik yaşıyor. Nefesini tutuyor. Ardından su ciğerlerine doldukça bir yanma ve yırtılma hissi duymaya başlıyor. Son olarak hissettiği şey ise sakinlik ve dinginlik oluyor. Oksijen alamadığı için bilinci kapanıyor, ardından ölüyor.

* YANMA
YANIKLAR, çok şiddetli acıya yol açıyor. Sinir uçlarının yanması ise bu acı hissini bir süre sonra ortadan kaldırıyor. Ardından kişi biraz his kaybına uğruyor. Yanarak ölen kişilerdeki asıl ölüm nedeni çoğunlukla zehirli gazların solunması ve nefessizlik oluyor.

* KAFANIN KOPMASI
UZMANLARA göre beyin, kafa koptuktan sonra saniyelerce fonksiyonlarını sürdürüyor. Fransa'daki raporlara göre 18'inci yüzyılda giyotinli idamlarda kopan kafada 30 saniye kadar yüz mimikleri görülüyordu.

* YÜKSEKTEN DÜŞME
ABD'DEKİ Golden Gate Köprüsü'nden atlayan 100 kurban, akciğerin iflas etmesi, kalbin patlaması ve kırık kaburgaların iç organlara zarar vermesi sonucu öldü.

* ELEKTRİĞE KAPILMA
EVDE bir şekilde elektrik akımına kapılma kalbi durdurabiliyor. 10 saniye sonra da bilinç kapanıyor. Ancak elektrikli sandalyede idam edilen mahkûmların ölüm nedeni beynin aşırı ısınması ya da boğulma oluyor.

* KAN KAYBI
1.5 litre kan kaybeden kişi kendini halsiz, susamış ve korkmuş hissediyor. İki litre kan kaybedildiğinde baş dönmesi ve bilinç kaybı başlıyor.

* DEKOMPRESYON (BASINÇ KAYBI)
ANİ basınç kayıplarından kurtulanlar göğsüne vurulmuş gibi ani bir acı yaşadıklarını anlatıyor. 15 saniyeden az süre içinde de bilinç kaybı yaşanıyor.

* KALP KRİZİ
EN çok rastlanan olay, kaslar oksijen alamayıp çırpınmaya başladığında hissedilen göğüs ağrısıdır. Kalbin normal ritminin bozulması, kalp atışlarını durdurur. Bilinç kapanır, ölüm gerçekleşir.

* ASILMA
YAĞLI urganla asılarak boğulma 10 saniye içinde bilinç kaybına yol açıyor. Fırlatma tarzı asılmalarda amaç, boynun kırılmasını sağlamak. Ancak bu yöntemle asılan mahkûmlarda ölümlerin yine boğulmadan kaynaklandığı belirlendi.

* ZEHİRLİ İĞNE
ABD'DE idamlarda kullanılan yöntem doğrudan kalbi durduruyor. Araştırmalar, mahkûmların yanma ve büyük acı hissettiğini gösteriyor.

ölmekte sorun ya
Alt 13-Kasım-2007, 11:34   #2 (permalink)
Backstreet's Back!

messy marvin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bencede bunlar ney utku ya adamın içi karardı be yaws

messy marvin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-Kasım-2007, 17:43   #3 (permalink)
Backstreet's Back!

backstreet_boys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yanma ve yüksekten düşma harici her tür ölümü alabilirim..... bu arada sanki ben hergün onlarca kere öümü hissediyorum gibi geliyor bana nefesim kesiliyor... (:
Alt 13-Kasım-2007, 18:52   #4 (permalink)
Üye

Okurken tuhaf oldum.Bilgiler süpermiş.Aklımda tutup etrafa entellik taslayayım Hep aynı şeyleri anlatmaktan sıkıldım zati:haha: Çok sağolasın
Hülya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-Kasım-2007, 00:18   #5 (permalink)
Banned

hmm.. tam benim konummuş bu. Şu Asılma'yı hep merak ederdim ne gibi enfeksiyonları vardır diye o andan itibaren. Merakım gitti sayılır, yoksa o kadar meraktan artık bi gün tavana astığım o ayı boğan düğümüne boğazımı geçirip altımdaki ders çalışma sandalyemi hafif yana kaydırcaktım ayağmın ucuyla deneme amaçlı nası olsa geri hemen basarım diye. sandalye bi devrilse nanayı yiycektm, iyki de merakımı bu yönden yana kullanmamışım.

Bu arada Boğulma neymiş öyle yaa..ıyyy.. en berbat o geldi gibi bana, yanma ve yırtılma...böeırrrrr. yüzmeyi çok sevdiğime ondan etkilendim heralde. 50m dipten gitme rekorumu kırarken bu tehlikeyi atlattıydım, gücüm su yüzüne çıkamayacak kadar azalmıştı, zor attıydım yukarı kendimi titreye titreye...
DEPARTED isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-Kasım-2007, 07:39   #6 (permalink)
Fan Club Üyesi

Cool

Alıntı:
DEPARTED Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hmm.. tam benim konummuş bu. Şu Asılma'yı hep merak ederdim ne gibi enfeksiyonları vardır diye o andan itibaren. Merakım gitti sayılır, yoksa o kadar meraktan artık bi gün tavana astığım o ayı boğan düğümüne boğazımı geçirip altımdaki ders çalışma sandalyemi hafif yana kaydırcaktım ayağmın ucuyla deneme amaçlı nası olsa geri hemen basarım diye. sandalye bi devrilse nanayı yiycektm, iyki de merakımı bu yönden yana kullanmamışım.

Bu arada Boğulma neymiş öyle yaa..ıyyy.. en berbat o geldi gibi bana, yanma ve yırtılma...böeırrrrr. yüzmeyi çok sevdiğime ondan etkilendim heralde. 50m dipten gitme rekorumu kırarken bu tehlikeyi atlattıydım, gücüm su yüzüne çıkamayacak kadar azalmıştı, zor attıydım yukarı kendimi titreye titreye...
şimmddiiii sıra sana geldi :muhahaha:

DERİN DENİZLERİN DALGIÇLARI

Dalgıçları denizde bekleyen en önemli tehlike vurgun yemektir. Çünkü insan vücudunun solunum ve dolaşım sistemi, karaya uygun olarak yaratılmıştır.Deniz seviyesinde bir atmosfer olarak belirlenen ve insan yaşamı için ideal olan hava basıncı, denizin içinde, derine doğru gittikçe, her 10 metrede bir atmosfer daha artar. Örneğin 30 metre derinlikte su basıncı üç atmosferdir, yani bu derinlikteki bir dalgıcın vücudunun her santimetrekaresine suyun yaptığı basınç, yüzeye oranla üç kat fazladır.

İnsan hiçbir gereç kullanmadan, 30 metre derinliğe indiğinde;
Akciğer kapasitesi dörtte birine düşer,
Kan basıncı artar,
Vücut ısısı düştüğünden kalbin atış hızı artar,
Bilinç bulanıklaşır.

50 mt dalma hikayesi de burda biter:haha:

AYYRICAANAADAAA;:muhahaha:

Derinden Süratle Çıkış Yapıldığında insan Vücudu Nasıl Tepki Verir?

Süratle çıkış yapan bir dalgıcın kanında sıvı halde bulunan azot, ani basınç değişimiyle gaz haline dönüşür. Bu çalkalanmış bir gazoz şişesinin hızlıca açılması ile gazozun köpürmesine benzetilebilir.
Gaz haline dönüşmüş azot molekülleri bir araya gelerek eklemlerde, damarlarda kalp, beyin gibi hayati organlarda tıkanıklıklara sebep olurlar.
Vücut içinde oluşan tıkanıklıklar, hastalığı n şiddetine göre ağrı, sızı, damar tıkanıklığı, akciğer yırtılması ve felç gibi ölüme kadar uzanan sonuçlar oluşturabilir.

İnternet Polisi sana ceza yazdı! zamanından önce ödersen %5 iskonto alırsın.. Şayet zamanında ödemezsen %10 zamlı ödersin. + denizlere girmeme yasağı getirebilirim saana:muhahaha:
Alt 14-Kasım-2007, 10:15   #7 (permalink)
Backstreet's Back!

Alıntı:
DEPARTED Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
50m dipten gitme rekorumu kırarken bu tehlikeyi atlattıydım,
Şimdi ben sorunu çözeyim şöyleki; kanımca Tutkun cümle kurarken ufak, fakat Utku tarafından farkedilebilecek bir hata yapmış:muhahaha: Tutkun'un demek istediği;
''Dipten 50 metre gitme rekoru'' olsa gerek:muhahaha:
Alıntı:
utku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
50 mt dalma hikayesi de burda biter:haha:
Tutkun'da hikaye bitmeeeeezzzz:haha:
Alt 14-Kasım-2007, 10:19   #8 (permalink)
Fan Club Üyesi

Alıntı:
eroiCa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi ben sorunu çözeyim şöyleki; kanımca Tutkun cümle kurarken ufak, fakat Utku tarafından farkedilebilecek bir hata yapmış:muhahaha: Tutkun'un demek istediği;
''Dipten 50 metre gitme rekoru'' olsa gerek:muhahaha:

Tutkun'da hikaye bitmeeeeezzzz:haha:
gücüm su yüzüne çıkamayacak kadar azalmıştı, zor attıydım yukarı kendimi titreye titreye... (GÜLCAN dikkattttt bu cümlelereeee:muhahaha sanki benim anladığım doğru gibiadam resmen Balık adam:haha:
Alt 14-Kasım-2007, 10:21   #9 (permalink)
Backstreet's Back!

Alıntı:
utku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
gücüm su yüzüne çıkamayacak kadar azalmıştı, zor attıydım yukarı kendimi titreye titreye... (GÜLCAN dikkattttt bu cümlelereeee:muhahaha adam resmen Balık adam:haha:
tamam abi, adam belki olimpik havuzda dipten 50 metre gidiyo, azalır tabi gücü, allah korusun ya çıkamasaydıhmy:
Alt 14-Kasım-2007, 10:27   #10 (permalink)
Fan Club Üyesi

Alıntı:
eroiCa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tamam abi, adam belki olimpik havuzda dipten 50 metre gidiyo, azalır tabi gücü, allah korusun ya çıkamasaydıhmy:
BU da olamaz çünkü olimpik havuzun uzunluığu zaten 50mtdir. atlasa kafadan 2mt,çıkarkende 1metre erken çıksa 47 mt:muhahaha: yani gene olmadı:muhahaha:

Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil