![]() |
| | #1 (permalink) |
| Yeni Üye Üyelik tarihi: 19-Kasım-2009 Bulunduğu yer: BasKeNt Yaş: 22
| Google Chrome OS ilk kez resmi olarak tanıtıldı! Google dün yaptığı basın toplantısı ile daha önceden duyurduğu işletim sistemini nihayet görücüye çıkardı. Özellikle hayatını internette geçiren kullanıcılar için kurgulanmış olan açık kaynaklı işletim sistemi Google Chrome OS, piyasaya resmi olarak 1 yıl sonunda çıkacak olsa da, şimdiden yazılım geliştiriciler için kaynak kodları Chromium OS adıyla paylaşıma açıldı. Google’ın yaptığı açıklamaya göre henüz görsel olarak tamamlanmamış ve piyasaya sürülene kadar çok daha büyük değişiklikler olacak. Tanıtım Videosu – 1 Dailymotion - Google Chrome OS UI Concept Video - Bilim ve Teknoloji Kanalı Çok önemli bir not Chrome OS’i internet üzerinden indirip istediğiniz her bilgisayara kuramayacaksınız. Yeni bir bilgisayar almanız gerekecek çünkü sadece uyumlu olarak üretilmiş cihazlarda çalışacak. Öncelikli koşul da solid-state hard disk olması. Yani, PC ya da Mac’de kullanmayı aksi ispatlanmadıkça kullanmayı unutun. Chrome OS için Google çeşitli üreticilerle görüşmekteymiş. Ancak eğer uyumlu bir netbook’a sahipseniz, ki lansmanda EeePC kullanıldı, o zaman biraz da yazılım/donanım bilginiz varsa Chrome OS’i kurup çalıştırabileceğiniz belirtiliyor. Google Chrome OS Rehber Animasyon Tanıtım Videosu – 2 Dailymotion - What is Google Chrome OS? - Bilim ve Teknoloji Kanalı Alıntıdır... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Forum Polisi ![]() Üyelik tarihi: 24-Temmuz-2007 Yaş: 27
|
sadece yeni netbook'larda çalışacak olması şu anki bilgisayarlarımızda kullanamayacağımız için kötü ama google'ın piyasaya girmesi ile netbook'ların kalitesinin artacağı ve fiyatının ucuzlayacağı göz önüne alınırsa iyi bir haber. sanırım microsoft için yolun sonuna gelindi. ha bu arada, işletim sistemi ile browser arasındaki farkı kavrayabilenler rahatlıkla eski alışkanlıklarından şaşabilir. tabi zamanı gelince.
__________________ ![]() "together we stand, divided we fall" |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Aktif Üye ![]() Üyelik tarihi: 30-Nisan-2009 Bulunduğu yer: didim/aydın Yaş: 29
| Alıntı:
__________________ ![]() | |
| | |
![]() |
| Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |