![]() |
| | #1 (permalink) |
| Fan Club Moderatörü ![]() Üyelik tarihi: 26-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: izmir Yaş: 23
| Filmin Konusu: 1955 yılı güz mevsimine doğru yol alırken, Beyoğlu'nun ışıltılı güzelliğinin üstüne Türkiye'nin gerginleşen siyasi ortamının gölgeleri düşmeye başlamıştır. Antakya'daki güçlü nüfuzu yüzünden DP'nin yakından ilgilendiği, babasının tek oğlu olan Behçet, İstanbul'da Hukuk Fakültesi'nde asistanlık yaparken, yetiştiriliş tarzı ve babasının etkili kimliğinin gölgesinde marjinal düşüncelere doğru sürüklenmektedir. Behçet'i sürüklendiği yolda tökezleten tek şey, oturduğu dairenin karşısındaki bir başka dairenin penceresinde gizlice izlediği kadın olacaktır. Behçet tarafından izlendiğini bilen bu kadın Elena'dır. Elena, Beyoğlu'nun kozmopolit güzelliğini oluşturan eşsiz parçalardan biridir. Genç kadın, kendisi de eski bir fahişe olan babaannesi tarafından, üst düzey bürokratlara sunulan bir fahişedir. Babaanne ile torun arasında, yaşadıkları toplumda gayrimüslim olmanın getirdiği dayanışmanın ötesinde, gizemli bir bağımlılık ilişkisi vardır. Beyoğlu'na ağır ağır inmeye başlayan bu gergin siyasi atmosferin karanlığı altında Behçet ve Elena'nın yolları kesişir. Gayrimüslimleri taraf olarak belirleyen ve günden güne coşan siyasi dalgaların ortasında, Elena ile Behçet arasındaki karşı konulmaz aşk, kendini savunmaya çalışmaktadır. İki genç, aşkın topraklarında "aynı", yaşadıkları ülkenin topraklarında "farklı" taraflardadırlar. Behçet, militan bir kalemin günbegün koyulaşan renklerle çizdiği politik çizgide yürürken; attığı her adım onu, düşman uyruğundaki Elena'dan, yani aşktan biraz daha uzaklaştırmaktadır. Elena ise, babaannesinin ona biçtiği, çıkışı olmayan yazgının duvarlarını Behçet'e duyduğu aşkla zorlarken, başka bir çıkışsız yazgının; sevgilisini teslim alan marjinal siyasetin duvarlarına çarpacaktır... Oyuncular: Beren Saat Murat Yıldırım Belçim Bilgin Erdoğan Okan Yalabık Tuncel Kurtiz İlker Aksum Umut Kurt Zeliha Berksoy Hüseyin Avni Danyal Kenan Bal Avni Yalçın Senaryo: Nilgün Öneş Etyen Mahçupyan Yönetmen: Tomris Giritlioğlu
__________________ “Next time you forget you’re Blair Waldorf, remember I’m Chuck Bass, and I love you.” You know you love me, xoxo, gossip girl! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 05-Temmuz-2007 Bulunduğu yer: AntaLya - MaNavgat Yaş: 20
| Ben dün gittim:17:1955 yılına iyi değinmişler..tabiki farklı görüşler var herkes için..beren'nin rolünü çok beğendim gerçek bi rum kızı gibiydi..Böyle filmlere gitmeyi pek sevmem ama bi güzel bu film vardı mecbur buna gittik konu için teşekürler muko..![]() ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Fan Club Moderatörü ![]() Üyelik tarihi: 26-Mayıs-2007 Bulunduğu yer: izmir Yaş: 23
| ben henüz gitmedim filme. ama fragmanını izlediğimden beridir mutlaka gitmem gereken bir film diyorum. tomris giritlioğlu ve nilgün öneş 'hatırla sevgili' ve 'çemberimde gül oya' dizilerindende tanıyacağımız isimler. zaten yine o tarz bi senaryo sanırım. böyle geçmişi anlatan senaryolar hep dikkatimi çekmiştir zaten (ki hatırla sevgili dizisini hiç kaçırmadan izlerdim) o yüzden güzel bir film olduğunu düşünüyorum. inş en kısa zamanda bende gidicem
__________________ “Next time you forget you’re Blair Waldorf, remember I’m Chuck Bass, and I love you.” You know you love me, xoxo, gossip girl! |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Backstreet's Back! ![]() Üyelik tarihi: 05-Temmuz-2007 Bulunduğu yer: AntaLya - MaNavgat Yaş: 20
| Alıntı:
Bilmem ben pek sevmiyorum..hatırla sevgiliyi bi kere izlemiştim..en azından bir bilgim olsun diye gittim..sen meraklıymışın git kesin ben twilight ı bekliyorum benim filmim o:wub: | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| şu güne kadar hiç kaçırmadan izlemeye çalıştığım ve nadirde olsa kaçırdığım zaman çok üzüldüğüm tek dizidir 'hatırla sevgili'. keşke 'çemberimde gül oya' yı da izleyebilseydim. ama o zamanlar bu tür şeylere pek bi ilgim yoktu. hem zaten 'güz sancısı' nın oyuncu kadrosuna baktığımızda çoğu 'hatırla sevgili' dizisinden. mesela beren saat, okan yalabık, umut kurt, belçim bilgin erdoğan.. bi cansel elçin eksik ha hissediyorum kesin sevicem ben bu filme mutlaka gitmeliyim
| | |
![]() |
| Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |