Backstreet Boys Türkiye  

Go Back   Backstreet Boys Türkiye > Keep The Backstreet Pride Alive! > Backstreet Sinema Kulübü > Filmler

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-Kasım-2008, 19:11   #1 (permalink)
Yeni Üye

Talking ıssız Adam (çağan ırmak filmi)

ISSIZ ADAM KÜNYE
Yönetmen: Çağan Irmak
Senaryo: Çağan Irmak
Müzik: Aria
Görüntü Yönetmeni: Gökhan Tiryaki
Oyuncular: Cemal Hünal, Melis Birkan, Yıldız Kültür, Şerif Bozkurt, Gözde Kansu, Aslı Aybars, Goncagül Sunar

Konusu

ALPER 30'lu yaşlarda, gurme sayılacak düzeyde yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Lüks yaşamayı seven, işinde başarılı ama özel yaşantısını her gün farklı kadınlarla birlikte olarak düzene koyamamış, hayatını; yaptığı yemekler, günübirlik ilişkiler, paralı kadınlar üçgeninde yaşayan birisi iken… Hayatının akışı, bir gün Beyoğlu'nun arka sokaklarında, aradığı eski plak için bir kitapçıya girmesiyle değişir.

ADA 20'li yaşlarının sonlarında, güzel, çocuk kostümleri tasarlayıp diken, Alper'in modern yaşamının aksine çok mütevazı, hayatta fazla inişleri çıkışları olmayan genç bir kadındır. Bir gün eski bir kitabi bulabilmek için Beyoğlu'nda dolaşırken Alper ile ayni kitapçıya girer. Çapkın bir adam olan Alper, Ada'nın güzelliğinden etkilenir ve Ada'yı takip etmeye başlar. Ada'nın aradığı kitabi bulmuştur. Ada'nın işyerine kadar devam eden takip, Alper'in tanışma bahanesiyle aldığı kitabı Ada'ya vermesiyle son bulur.

Ada ve Alper'in yaşamlarında ilk defa karşılaştıkları tutkulu aşkın ilk sinyalleri bu kitapla başlar. Alper kopamadığı özgür hayatinin içersinde Ada'ya yer açmaya çalıştıkça, yaşamının daraldığını fark eder. Aşkı ve özgürlüğü arasında kalan Alper'in sessiz çığlıklarını duyamayan Ada, kendini aşkın rüzgârına kaptırmıştır bir kere…

Ve yaşam bir kere daha aşk oyununun perdelerini Ada ve Alper için açacaktır...

ARKADAŞLAR KESİN GİTMENİZİ TAVSİYE EDERİM SİZEE GİDENLERDEN BİRKAÇ YORUMM BU YORUMLARII OKUUNN VE SONRA KARAR VERİNN...

Uzun zamandır hiç bir film beni bu kadar derinden sarsmamış, hiçbiri beni alıp çırılçıplak soyduktan sonra perdenin orta yerine koymamış, dört yanı hayatla çevrili bir ıssız adada öylece bırakmamıştı... Ne yaptın Çağan? Ne zorun var biz masum sinema izleyicileri ile? Niye her seferinde yaralarımızın kabuklarını kaldırıyorsun? Niye bir buçuk saatin sonunda bizi bizimle baş başa bırakıp, gidiyorsun? Niye 70'lerin longplay'lerine hasretliğimizi hatırlatıyorsun? Ne diyordu filmin erkek kahramanı, eski Hümeyra şarkısını sevgilisine dinletirken? "Bak, bu insan sesidir. Hiçbir makine bunu yapamıyor şimdilerde..." Bence ilk seanstan hemen bir yer ayırtıp, Issız Adam filmine gidin. Başkalarından dinleyen değil, başkalarına ilk anlatan olmanın keyfini çıkarın... Çağan Irmak yine decoder olup, insan ilişkilerinin o gözle görülmeyen elektronik sinyallerini görüntüye çevirmiş. Her diyalog, her sahne ayrı bir insan deşifresi... Filmin kadın kahramanının ismi Ada... Film, koca kalabalıkların kaynaştığı metropol denilen insan ormanında yapayalnız bir Issız Adam'ı mı anlatıyor, yoksa onun "Issız Ada'm" dediği sevgilisini mi? Film boyunca tüm anlamı ters yüz eden o küçücük "m" harfini düşünüp, duruyorsunuz... Film boyunca Çağan adeta kendisiyle yarışıyor. Bir yönetmenliği öne geçiyor, bir senaristliği.. Filmin o çarpıcı finalinde ise ipi birlikte göğüslüyorlar. Ve oyunculuklar... Cemal Hünal ile Melis Birkan'ın muhteşem performansını anlatmaya köşe değil, sayfalar yetmez. Ve koca bir alkış da yapımcı Mustafa Oğuz'a... Her zaman "asetata değil, yürek zarına çekilen filmlere" para yatırdığı için... Elleriniz dert görmesin...
BURSALI 16

Filmi dün gece izledim.Film mükemmel bir şarkıyla başlıyor.Özellikle başrol oyuncusu çok iyi iş çıkarmış.Çağan Irmak gerçekten Türk sinemasının yüzakı.Adam herseferinde öyle biçimlerde çıkıyor ki karşımıza bu iki filmi çeken adam aynı kişi olamaz diyorum.Film çok güzel ben çok beğendim.Başroldeki Alper karakterinin yaşantısını hayata bakış açısını çok iyi yansıtmışlar.Ayrıca Melis Birkan'ı da unutmamak lazım.O nasıl bir güzelliktir öyle Oyunculuklar gayet güzel.Sonu ise acıklı gerçekten ama ağlatacak kadar değil.Örneğin filmde öyle güzel replikler vardı ki izleyince göreceksiniz zaten.Saçma sapan filmlere vakit harcamayın ve bir an önce bu filmi sinemada izleyin.
MESUT777...
Mükemmel bir film...

Filmi yaklaşık 4 saat önce izledim. Kız arkadaşım zorla götürdü. Dedim ki, o film kötüdür boşver gitmeyelim. Ama gittik.

Filmi izlerken ekrandan gözlerinizi ayırmıyorsunuz o kadar sıcak bir havası var ki filmin. Filmin sonlarına doğru gözleriniz hafif hafif sulanıyor, içiniz acıyor ve filmin bir yerinden mutlaka kendinize bir pay biçiyorsunuz, ders alıyorsunuz.

Tek kelime ile konusu, müzikleri, genel olarak mükemmel ve beni derinden etkileyen bir film oldu......

SON....:17::muhahaha:
bsbsinem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-Kasım-2008, 18:52   #2 (permalink)
Fan Club Üyesi

belle hawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bugün izledim filmi. Fena değildi. Sonuna doğru aslında film güzelleşti. Ama bana çok fazla Ferzan Özpetek tadı verdi. Yine de iyi bir filmdi. Çağan Irmak zaten çok başarılı bir yönetmen.
belle hawk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-Kasım-2008, 19:03   #3 (permalink)
Backstreet's Back!

bende dün gittim arkadaşım çok beğenmişti.Sonunda ksn ağlıycaksın dedi.ben daha farklı bekliodum çağan'ın filmi olduğu için konusu basit geldi.Sonlara doru gslleşti özellikle son konuşmları çok iiydi.Orası hakikaten duygusaldı ama ağlamadım Ayrıca filmin müzikleri harikaydı.Hele ki o fransızca şarkı.... hmn indrdim Bide filmdeki ''dışarda donuyosun,uyumak tatlı gelio ama farkında dillsin sen çoktan ölmüşsün '' gibi bişi dio melis birkan.Söz hoşuma gitti baya.Kesinlikle gidin görün ilk 10'uma girdi demiycem ama kötü bi film deil.Hoşunuza gidicektir
Alt 26-Kasım-2008, 19:08   #4 (permalink)
Fan Club Üyesi

belle hawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Evet ya ben de o sözü çok beğendim. Ben de onu düşünüyordum neydi diye. Saol hatırlattığın için.
belle hawk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-Kasım-2008, 21:51   #5 (permalink)
Backstreet's Back!

rica ederim
Alt 04-Aralık-2008, 16:04   #6 (permalink)
Fan Club Üyesi

candy1986 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

o fransızca parçanın adını bilen varsa söyleyebilirmi?yıllardır indirmek istediğin bir parça ve eski türk fimlerinde de çok çalınan bir parça.............................!
candy1986 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Aralık-2008, 18:50   #7 (permalink)
Forum Polisi

can11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bu filmin benim için çok özel bi yeri var hayatımın sonuna kadar bu film i asla unutmayacam

good friends are like angels you don't have to see them to know they are there

It's funny how life can take new meaning
You came and changed what I believe in
The world on the outside is trying to pull me in
But they can't touch me
Cause I GOT YOU
can11 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Aralık-2008, 22:40   #8 (permalink)
Fan Club Moderatörü

Alıntı:
can11 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu filmin benim için çok özel bi yeri var hayatımın sonuna kadar bu film i asla unutmayacam
nedenmiş açıkla bakalım :45: bu arada bende bi gitme hevesi vardı bu filme. o hevesi de arkadaşım kırdı saolsun. güzel değil ben beğenmedim gitme dedi :blink:

You know you love me, xoxo, gossip girl!

ChAoS@yeal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Aralık-2008, 22:43   #9 (permalink)
Forum Polisi

can11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

açıklayamam özel

good friends are like angels you don't have to see them to know they are there

It's funny how life can take new meaning
You came and changed what I believe in
The world on the outside is trying to pull me in
But they can't touch me
Cause I GOT YOU
can11 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Aralık-2008, 22:53   #10 (permalink)
Fan Club Moderatörü

o zaman msnde açıkla

You know you love me, xoxo, gossip girl!

ChAoS@yeal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bu Yazıyı Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil